Carwash draait op volle toeren na stille periode

Nu de kou uit de lucht is en de strooiwagens weer stil staan, gaan automobilisten massaal over tot het wassen van hun auto. Carwashes spinnen hier garen bij al moet de drukte in veel gevallen een compensatie zijn van minder omzet tijdens de vorstperiode

Het had voor de automobilist de afgelopen vorstperiode weinig zin om de auto te laten wassen. Niet alleen zorgden strooiwagens voor een constante aanvoer van pekelaanslag ook moesten sommige wasstraten zelfs sluiten of konden maar beperkt open blijven door de vorst.

Bang

Volgens Peter van der Veen van WashTec is nu het moment aangebroken voor automobilisten om de auto eens flink schoon te maken. “Veel autobezitters wassen niet tijdens strenge vorst en sneeuwval omdat ze bang zijn dat na het wassen achtergebleven water schade maakt aan rubbers, ruitenwissers, wat niet geheel ondenkbaar is.”

Pekel

Ondanks dat de moderne auto’s uitstekend bestand zijn tegen de inwerking van zout op lak en kunststof, is het altijd beter zout pekel en straatvuil zo snel mogelijk weg te spoelen. “Vergeet hierbij zeker de onderkant en wielkasten niet, het is minstens zo belangrijk een waxprogramma met onderkant was te nemen. Of spuit de onderkant, wielkasten en soms ook de motorruimte goed schoon in een wasbox.”

Geld

Veel automobilisten zijn na een winterse periode bereid serieus geld uit te geven voor het autowassen. “Ons advies is dan ook om hier gebruik van te maken en het top wasprogramma’s te promoten. De carwash-exploitant moet tenslotte ook een stille periode weer goed zien te maken!”, aldus Van der Veen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.