Pomphouder mag Berlusconi niet belachelijk maken

Eigenaar Rob Leus van het Shell-tankstation Twentepoort in Almelo heeft een reclamebanner voor zijn wasstraat op verzoek van Shell Nederland weggehaald. Op de banner staat een afbeelding van Silvio Berlusconi en de tekst dat de oud-premier van ltalië weliswaar niet meer schoon is te krijgen maar zijn auto wel. Op de achterkant staat een Fiatje 500 afgebeeld.

Omdat zijn wasstraat wat verstopt ligt achter het tankstation op het terrein wilde Leus zijn klanten er opmerkzaam maken met een ludieke reclamecampagne. “Berlusconi leek me hiervoor wel de aangewezen persoon. Hij heeft toch behoorlijk vuile handen gemaakt.”

Waarderen

De klanten van Leus konden de actie wel waarderen, maar dat was even buiten de waard gerekend. Shell Nederland vroeg de pomphouder om de banner per direct te verwijderen. “Dat heb ik ook meteen gedaan . Ik snap de positie van Shell wel. Het is natuurlijk een wereldwijde organisatie die zich geen imagoschade kan veroorloven.”

Prullenbak

Overigens is het spandoek niet in de prullenbak verdwenen. Het hangt nu bij de nieuwe wasstraat van Leus elders in de stad. “Dat is een onafhankelijke wasstraat, dus daar kan ik reclame maken op de manier zoals ik wil.”

Of Leus nog andere politieke kopstukken met vuile handen als boegbeeld voor zijn wasstraat gaat gebruiken, valt te betwijfelen. “Ik had eerst wel een paar ideeën maar nu laat ik het maar even.”

Politiek

Shell noemt de associatie met het tankstation, dat er pal achter staat, ‘niet zo gelukkig’. „Het is een politieke uitspraak en daar willen we als Shell Nederland verre van blijven”, aldus een woordvoerder van Shell Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

3 reacties op “Pomphouder mag Berlusconi niet belachelijk maken”

Pff|14.12.11|13:03

Dat moet de Shell zeggen. De naam Shell is niet meer schoon te krijgen! Ik denk dat ik zo’n banner laat maken met de Shell krijgen we niet meer schoon.

jan de b|15.12.11|21:17

laat staan de retailers hahahahah

jan de b|15.12.11|21:40

maar dico wassen …… joh anno 1988 mag wel….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.