Duurzaam certificaat nu ook voor autowasbedrijven

Het certificaat Erkend Duurzaam waarmee autodealers zich in positieve zin kunnen onderscheiden gaat de BOVAG nu ook toepassen op autowasbedrijven. Na het doorlopen van een scan en een daaropvolgende controle op duurzaam ondernemen kan de wasondernemer het certificaat op de ruiten van zijn wasonderneming bevestigen. 

BOVAG zegt hiermee tegemoet te komen aan een vraag vanuit de branche zelf.

Criteria

Paul de Waal van BOVAG. “Grote wasstraatklanten als leasebedrijven of gemeenten willen steeds vaker weten of het wasbedrijf waar ze hun auto’s brengen wel voldoende maatschappelijk verantwoord onderneemt. Ook particulieren stellen die vraag. Met dit certificaat kan de wasondernemer aan de buitenwereld laten zien dat hij voldoet aan duurzaamheidscriteria.”

Scan

De wasondernemer zal om voor het certificaat Erkend Duurzaam in aanmerking te komen eerst een scan moeten doorlopen met vragen over sociaal personeelsbeleid, maatschappelijke betrokkenheid, gebruik van groene reinigingsmiddelen en andere vraagstukken die betrekking hebben op duurzaamheid.

Vervolgens zal hierop worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Als de wasondernemer deze controle goed doorstaat krijgt hij het certificaat.

Voorschriften

WashTec Directeur Peter van der Veen vindt het vreemd dat BOVAG nu met een dergelijk certificaat op de proppen komt. “Autowasbedrijven moeten sowieso aan tal van voorschriften voldoen die met duurzaamheid te maken hebben. Die zijn wettelijk vastgesteld.”

“Het enige wat ik dan kan bedenken is dat de ondernemer met zonnepanelen en windmolens in zijn eigen energie gaat voorzien. Maar dat is vooralsnog veel te duur. Ik zie hier de meerwaarde niet van in.”

Autodealers

Paul de Waal bestrijdt dat. “Je ziet dat het certificaat bij de autodealers en truckdealers wel degelijk werkt. Dat zal bij de autowasbedrijven niet anders zijn.”

De BOVAG verwacht binnen enkele maanden het eerste certificaat te kunnen uitreiken.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.