WashTec krijgt innovatieprijs voor waterbesparing

WashTec, marktleider in autowastechniek, is dit jaar op de jaarbeurs ‘Equip Auto’ in Parijs onderscheiden met de speciale innovatieprijs voor het waterbesparingssysteem AquaX² . Deze nieuwe filterinstallatie maakt 90 % van het afvalwater van de roll-over geschikt voor hergebruik en is daardoor zeer energiebesparend.

“Uitstekend“, zo beoordeelde de uit 80 internationale vakjournalisten samengestelde toewijzingscommissie het extreem hoge waterterugwinpercentage en het lage energieverbruik van AquaX² in haar motivatie.

Afvalwater

De filterinstallatie maakt tot 90 procent van het afvalwater van een roll-over geschikt voor hergebruik en heeft hiervoor slechts een kwart van de elektrische energie van het vorige model, AquaX, nodig.

Bovendien werkt ook de tweede generatie van dit innovatieve filtersysteem volledig chemicaliënvrij en daardoor bijzonder milieuvriendelijk, hetgeen eveneens meespeelde in de beoordeling door de vakjury.

Onderscheiden

In het kader van de Equip Auto 2011 – de belangrijkste Franse jaarbeurs voor de automotive branche, werden in totaal vier productinnovaties uit verschillende sectoren onderscheiden met een speciale innovatieprijs.

Waterprijs

In Nederland werken ongeveer 25 roll-overs met het AquaX-systeem. In het buitenland ligt dat aantal vele malen hoger. Volgens adjunct-directeur Peter van der Veen heeft dat te maken met het verschil in waterprijs. “Zo betaal je bijvoorbeeld in Duitsland tussen de 4,5  en 7 euro voor een kub water. In Nederland ligt die prijs tussen de 1,3 en 1,7 euro.”

“Je merkt wel dat steeds meer gemeenten en grote oliemaatschappijen bij het realiseren van roll-overs de eis stellen dat het op een milieu-vriendelijke manier moet worden gerealiseerd. Aan die eis kunnen wij dus voldoen met de AquaX².

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.