MotoWash: de exclusieve wasbox voor motoren en scooters

Het is de ergernis van menig motorrijder. Wil je je besmeurde motor afspuiten in een wasbox voor auto’s; spuit je zowat de lak van de tank. WashTec heeft nu een einde gemaakt aan deze ergernis met de introductie van de MotoWash: een wasbox exclusief voor motoren en scooters.

Het idee om in Nederland ook voor motoren en scooters een wasbox te ontwikkelen komt eigenlijk vanuit Zuid-Europa. Daar waar de scooter- en motordichtheid enorm is, is een speciale wasbox voor de gemotoriseerde tweewieler eerder regel dan uitzondering. WashTec heeft er hier al veel geïnstalleerd.

WashTec

Peter van der Veen van WashTec, zelf fervent motorrijder, zag het en haalde het concept naar Nederland. “Iedere motorrijder kent het wassen met een hogedrukspuit in een gewone wasbox. Op zo’n pistool zit een druk van 85 bar. Genoeg voor auto’s maar veel te hard voor motoren. Daarmee kun je echt schade veroorzaken.”

“De meest voorkomende schades die motoren in een dergelijke wasbox oplopen is aan de kunststof kuipdelen. Soms komt er water achter de lampen of nog erger: er komt water in het aandrijfsysteem of je spuit al het vet van de ketting. De MotoWash werkt daarom met een veel lagere druk: zo’n 45 bar.”

Föhn

Maar de MotoWash heeft nog andere eigenschappen die specifiek voor tweewielers zijn bedoeld. De borstels zijn qua formaat en vorm aangepast om overval bij te kunnen. Er is een bandenpomp-apparaat in de zuil verwerkt en na het wassen is het mogelijk de tweewieler droog te blazen met een stofzuigerslang die deze keer als warme föhn werkt.

Het wasprogramma is niet anders dan dat van een wasbox voor auto’s. De leukste noviteit is dat er in de unit een apart kastje is gemaakt om je helm en handschoenen droog in te bewaren. En het wassen is uiteindelijk niet duur. Voor 3 tot 4 euro ziet de motor of scooter er weer als nieuw uit.

Frankrijk

Inmiddels heeft WashTec 3 ‘MotoWashes’ gerealiseerd. in Beverwijk, Alkmaar en Middelburg waar de laatste is opgenomen in de geheel vernieuwde wasstraat van Murre aan de Althoornweg. Het is een makkelijk te plaatsen, compacte unit die geschikt is voor elk wascentrum. Op een vloer van ca. 10 m2 met een afvoer kan de MotoWash-unit al worden geplaatst.

Van der Veen verwacht veel van de nieuwe manier van wassen voor motoren en scooters. “In Frankrijk hebben we er al 45 geplaatst. Met een groeiende markt voor motoren en vooral voor scooters kan het hier ook een onmisbaar element in de wasstraat worden.”

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

MotoWash: de exclusieve wasbox voor motoren en scooters | TankPro.nl

MotoWash: de exclusieve wasbox voor motoren en scooters

Het is de ergernis van menig motorrijder. Wil je je besmeurde motor afspuiten in een wasbox voor auto’s; spuit je zowat de lak van de tank. WashTec heeft nu een einde gemaakt aan deze ergernis met de introductie van de MotoWash: een wasbox exclusief voor motoren en scooters.

Het idee om in Nederland ook voor motoren en scooters een wasbox te ontwikkelen komt eigenlijk vanuit Zuid-Europa. Daar waar de scooter- en motordichtheid enorm is, is een speciale wasbox voor de gemotoriseerde tweewieler eerder regel dan uitzondering. WashTec heeft er hier al veel geïnstalleerd.

WashTec

Peter van der Veen van WashTec, zelf fervent motorrijder, zag het en haalde het concept naar Nederland. “Iedere motorrijder kent het wassen met een hogedrukspuit in een gewone wasbox. Op zo’n pistool zit een druk van 85 bar. Genoeg voor auto’s maar veel te hard voor motoren. Daarmee kun je echt schade veroorzaken.”

“De meest voorkomende schades die motoren in een dergelijke wasbox oplopen is aan de kunststof kuipdelen. Soms komt er water achter de lampen of nog erger: er komt water in het aandrijfsysteem of je spuit al het vet van de ketting. De MotoWash werkt daarom met een veel lagere druk: zo’n 45 bar.”

Föhn

Maar de MotoWash heeft nog andere eigenschappen die specifiek voor tweewielers zijn bedoeld. De borstels zijn qua formaat en vorm aangepast om overval bij te kunnen. Er is een bandenpomp-apparaat in de zuil verwerkt en na het wassen is het mogelijk de tweewieler droog te blazen met een stofzuigerslang die deze keer als warme föhn werkt.

Het wasprogramma is niet anders dan dat van een wasbox voor auto’s. De leukste noviteit is dat er in de unit een apart kastje is gemaakt om je helm en handschoenen droog in te bewaren. En het wassen is uiteindelijk niet duur. Voor 3 tot 4 euro ziet de motor of scooter er weer als nieuw uit.

Frankrijk

Inmiddels heeft WashTec 3 ‘MotoWashes’ gerealiseerd. in Beverwijk, Alkmaar en Middelburg waar de laatste is opgenomen in de geheel vernieuwde wasstraat van Murre aan de Althoornweg. Het is een makkelijk te plaatsen, compacte unit die geschikt is voor elk wascentrum. Op een vloer van ca. 10 m2 met een afvoer kan de MotoWash-unit al worden geplaatst.

Van der Veen verwacht veel van de nieuwe manier van wassen voor motoren en scooters. “In Frankrijk hebben we er al 45 geplaatst. Met een groeiende markt voor motoren en vooral voor scooters kan het hier ook een onmisbaar element in de wasstraat worden.”

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.