Onbemand autowassen heeft de toekomst

Er zijn er nu nog maar zes van in Nederland maar de verwachting is dat dit aantal zich snel zal gaan uitbreiden. De onbemande roll-over wasstraat waar de klant met zijn pinpas betaald, heeft de toekomst, vindt adjunct-directeur Peter van der Veen van WashTec. Deze week opende hij de nieuwste onbemande roll-over in Roelofarendsveen.

Zo op het eerste oog kent een onbemande roll-over ( waarbij de auto stilstaat en de machine beweegt) amper verschillen met een roll-over met personeel. De auto moet opgereden worden tot het stopteken; er zijn borstels, er is water en de auto komt er brandschoon uit.

Het verschil zit ‘m in de zaken die je niet ziet, zegt Joor Wijsman eigenaar van ‘Het Wasstation’ zoals hij zijn roll-over heeft gedoopt. “Er is veel meer camerabewaking. De machine kent verschillende opties om een noodstop uit te voeren en het betalingsverkeer is geheel elektronisch.”

Personeelskosten

Wijsman komt uit een pomphoudersgeslacht en had een tankstation in het dorp. Daar moest hij vanwege woningbouw verdwijnen. Aan Het Oog 3 heeft hij nu zijn nieuwe plek gevonden.

De pomphouder wilde aanvankelijk nog voor een bemand station gaan, maar gaandeweg zag hij meer heil in een onbemande variant van tanken en wassen. ‘Personeelskosten drukken zwaar op de begroting. En ik zie toch veel van mijn oude klanten terug.”

Pinnen

De komende twee maanden zal ‘Het Wasstation’ nog een medewerker in dienst hebben. “Om de klanten een beetje wegwijs te maken. Daarna moeten ze op eigen benen staan.”

Dat zal geen problemen opleveren want het autowassen in een onbemande roll-over is ongeveer hetzelfde als pinnen. De pinpas gaat in een betaalpaal waarna wasopties en bedragen worden weergegeven. Dan is het simpelweg een wasprogramma uitkiezen; je pincode invoeren en het programma loopt.

Begin

Nog dit jaar komen er drie nieuwe onbemande roll-overs bij in Badhoevedorp, Odijk en Gouda. En dat is nog maar het begin, denkt Peter van der Veen van WashTec: “In ons omringende  landen is de onbemande roll-over al volledig ingeburgerd. Als de automobilisten eenmaal gewend zijn zal het ook hier een vlucht nemen.”

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Onbemand autowassen heeft de toekomst”

JorderBox|10.01.12|22:31

Wel eens aan de betaalmogelijkheid met MyOrder gedacht?
Bij Carwash Hoogendijk Weerselo kun je met je Iphone via MyOrder je wasprogramma in de auto selecteren en betalen. Je hoeft zelfs je auto niet uit!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onbemand autowassen heeft de toekomst | TankPro.nl

Onbemand autowassen heeft de toekomst

Er zijn er nu nog maar zes van in Nederland maar de verwachting is dat dit aantal zich snel zal gaan uitbreiden. De onbemande roll-over wasstraat waar de klant met zijn pinpas betaald, heeft de toekomst, vindt adjunct-directeur Peter van der Veen van WashTec. Deze week opende hij de nieuwste onbemande roll-over in Roelofarendsveen.

Zo op het eerste oog kent een onbemande roll-over ( waarbij de auto stilstaat en de machine beweegt) amper verschillen met een roll-over met personeel. De auto moet opgereden worden tot het stopteken; er zijn borstels, er is water en de auto komt er brandschoon uit.

Het verschil zit ‘m in de zaken die je niet ziet, zegt Joor Wijsman eigenaar van ‘Het Wasstation’ zoals hij zijn roll-over heeft gedoopt. “Er is veel meer camerabewaking. De machine kent verschillende opties om een noodstop uit te voeren en het betalingsverkeer is geheel elektronisch.”

Personeelskosten

Wijsman komt uit een pomphoudersgeslacht en had een tankstation in het dorp. Daar moest hij vanwege woningbouw verdwijnen. Aan Het Oog 3 heeft hij nu zijn nieuwe plek gevonden.

De pomphouder wilde aanvankelijk nog voor een bemand station gaan, maar gaandeweg zag hij meer heil in een onbemande variant van tanken en wassen. ‘Personeelskosten drukken zwaar op de begroting. En ik zie toch veel van mijn oude klanten terug.”

Pinnen

De komende twee maanden zal ‘Het Wasstation’ nog een medewerker in dienst hebben. “Om de klanten een beetje wegwijs te maken. Daarna moeten ze op eigen benen staan.”

Dat zal geen problemen opleveren want het autowassen in een onbemande roll-over is ongeveer hetzelfde als pinnen. De pinpas gaat in een betaalpaal waarna wasopties en bedragen worden weergegeven. Dan is het simpelweg een wasprogramma uitkiezen; je pincode invoeren en het programma loopt.

Begin

Nog dit jaar komen er drie nieuwe onbemande roll-overs bij in Badhoevedorp, Odijk en Gouda. En dat is nog maar het begin, denkt Peter van der Veen van WashTec: “In ons omringende  landen is de onbemande roll-over al volledig ingeburgerd. Als de automobilisten eenmaal gewend zijn zal het ook hier een vlucht nemen.”

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Onbemand autowassen heeft de toekomst”

JorderBox|10.01.12|22:31

Wel eens aan de betaalmogelijkheid met MyOrder gedacht?
Bij Carwash Hoogendijk Weerselo kun je met je Iphone via MyOrder je wasprogramma in de auto selecteren en betalen. Je hoeft zelfs je auto niet uit!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.