wasstraat

Kampen krijgt moderne autowasstraat met forse capaciteit

Kampen krijgt een hypermodern autowascentrum. Onder de naam Carwash Kampen zal aan de Carlsonstraat 50 op industrieterrein Rijksweg 50 een wasstraat verrijzen van zo’n 50 meter lang.

De wasstraat krijgt ook nog eens de beschikking over drie losse wasboxen en 15 stofzuigerplaatsen. Tegen De Stentor meldt Daan van den Brink, een van de oprichters van Carwash Kampen, dat dit het eerste centrum in de regio zal worden waarbij alle activiteiten overdekt zijn.

Grondwater

De wasstraat van Carwash Kampen werkt straks volautomatisch. In een uur tijd kunnen 70 auto’s schoongewassen worden. De wasstraat maakt geen gebruik van leidingwater, maar van grondwater. Na gebruik wordt dit water weer gerecycled.

De eerste paal van het centrum is onlangs de grond ingegaan. De verwachte oplevering staat gepland voor medio juli. Pas in september zal Carwash Kampen dan operationeel zijn.

Inwerktijd

Volgens Van den Brink duurt het in gebruik nemen van het autowascentrum wat langer, omdat er een inwerkperiode nodig is. Die inwerktijd is nodig om alle technische apparatuur goed af te stellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.