Bekerwinst SV Spakenburg levert verkeersinfarct bij TinQ-tankstation op

Bekerwinst SV Spakenburg levert bij TinQ-tankstation verkeersinfarct op

Op zaterdag 11 maart ontstond er een flinke file bij de TinQ aan De Kronkels in Bunschoten. Foto: GinoPress, 2023

Een stunt met ultra-lage brandstofprijzen aan de pomp bij een TinQ-tankstation in Bunschoten-Spakenburg heeft zaterdag in het Utrechtse dorp een verkeersinfarct opgeleverd.

De 1-4 bekerwinst van de zaterdagamateurs van voetbalclub SV Spakenburg op eredivisionist FC Utrecht was voor het TinQ-tankstation in Bunschoten reden afgelopen zaterdag de brandstofprijzen van het tankstation aan De Kronkels in de plaats te verlagen naar 1,11 euro per liter. Als shirtsponsor van SV Spakenburg had TinQ een grote toeloop bij het betreffende tankstation verwacht, maar medewerkers konden toch niet voorkomen dat er een heus verkeersinfarct ontstond. ‘Het tankstation had zich goed voorbereid en had meerdere verkeersregelaars en beveiligers ingehuurd’, zo laat TinQ weten. ‘Ondanks deze maatregelen wilden sommige klanten niet luisteren naar de aanwijzingen van de verkeersregelaars en besloten zij om over het fietspad te rijden of tegen het verkeer in te gaan.’

File

Om de verkeerschaos onder controle te krijgen, werd besloten dat klanten alleen vanaf de Baarnse kant richting Bunschoten mochten komen en werden zij omgeleid via het bedrijventerrein. Hierdoor werd de verkeersdruk enigszins verminderd, maar er bleef nog steeds een flinke file staan vanaf Baarn naar Bunschoten. Enkele aanwezigen waren boos op de verkeersregelaars omdat zij vonden dat automobilisten die via het industrieterrein kwamen, steeds voorrang kregen. Ook de naastgelegen bouwmarkt was ontevreden omdat klanten de vestiging moeilijker konden bereiken. De prijsactie in Bunschoten-Spakenburg werd om 17.00 uur beëindigd.

TinQ staat bekend om haar stuntacties op tanklocaties waarbij er tijdelijk zeer lage brandstofprijzen worden gerekend. Zo vierde TinQ vorig jaar maart haar 20-jarige verjaardag met brandstofprijzen van twintig jaar geleden. Hierbij ontstonden niet alleen lange files bij de deelnemende tankstations, maar waren er ook opstootjes. Hierdoor werd de actie voortijdig beëindigd.
TinQ, onderdeel van Enviem, telt in Nederland ruim 400 tankstations. Daarmee heeft het bedrijf het grootste onbemande netwerk van ons land.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.