Workshops

Workshops Tankstation Vakbeurs

Tijdens de Tankstation Vakbeurs 2014 op 11 november worden er doorlopend diverse workshops gehouden. Deze zijn gratis toegankelijk voor tankstation-ondernemers, oliehandelaren en managers van oliemaatschappijen. Bekijk hieronder een overzicht van alle workshops die op het evenement gegeven worden.

Zaal Inn Zicht
10:00 – 10:30   Accijnsproces tegen de staatBOVAG en BETA
11:00 – 11:45   De Wet Werk en Zekerheid: bent u er klaar voor? – BETA
13:00 – 13:25   Het tankstation veilig afsluiten op afstand – BigBrother
13:30 – 13:55   Brandstof voor uw tankstation of wasstraat – BigBrother

Zaal Uit Zicht
10:30 – 10:50   Hamer vertelt over hun deelname aan de Dakar-rally – Hamer
11:00 – 11:45   IT-innovaties en de Petrolmarkt – Extendas
13:00 – 13:45   Laat uw klant nog makkelijker betalen! – Tokheim
14:00 – 14:45   Haal meer rendement uit non-food – Newco Europe
15:00 – 15:45   De SPIN iPad Pos, een revolutionair nieuw kassasysteem – Extendas
16:00 – 16:45   Gastvrijheid op de winkelvloer – Affetto Instore

Zaal Inn Breng
11:00 – 11:45   Multimedia aan de pomp – Mokobouw
12:00 – 12:45  
Train uw carwash-personeel met WashTrain – TrainStation & WashTec
13:00 – 13:15   Lodder 2015 in 15 minuten – Lodder Applicaties
14:00 – 14:45   Wet stock management – Mokobouw
15:00 – 15:45   Grip op uw shop met het Lodder 5 dashboard – Lodder Applicaties
16:00 – 16:45   De kansen van apps met Lodder – Lodder Applicaties

Zaal Inn Leving
14:00 – 14:45 & 15:00 – 15:45   Verbeter de klantbeleving met gemotiveerd personeel – Pompkracht

Eerste maatregelen Wet Werk en Zekerheid: bent u er klaar voor?

In het arbeidsrecht gaat er vanaf 1 januari 2015 veel veranderen door de inwerkingtreding van de Wet Werk en Zekerheid. Deze veranderingen hebben voor alle werkgevers op korte termijn gevolgen. Dus ook voor u! Het is daarom erg belangrijk dat u goed voorbereid bent zodat u straks niet voor vervelende verassingen komt te staan. Zo wordt het ontslagrecht aangepast en de positie van flexibele werknemers versterkt. Maar krijgt u uw flexibele arbeidskrachten straks eigenlijk sneller voor onbepaalde tijd in dienst? En wat moet u wijzigen om uw personeelsbeleid te handhaven? Wat is een transitie-vergoeding en hebben uw werknemers daar in 2015 ook al recht op?

In deze workshop wordt u volledig op de hoogte gebracht van de veranderingen in het arbeidsrecht, de uitzonderingen en de bijzonderheden rondom de tankstation-CAO. Ook krijgt u praktische tips en handvatten om het nieuwe arbeidsrecht tijdig en soepel binnen uw onderneming toe te passen. Bezoek de workshop, wordt volledig bijgepraat en stel uw vragen. Klaar voor de start….?

Door: Beta-juristen Tim Schoenmakers en Jolanda Vink (11:00 – 11:45 uur, zaal Inn Zicht)

Hamer vertelt over hun deelname aan de Dakar-rally

In twee weken 9.000 kilometer afleggen onder de zwaarst mogelijke omstandigheden. Dat is de Dakar-rally. Eigenaar Fons Jans van Hamer doet aanstaande januari mee aan deze uitputtingsslag en vertelt tijdens de Tankstation Vakbeurs over zijn eerdere ervaringen en de voorbereiding op de nieuwe editie.

Door: Fons Jans, eigenaar van Hamer (10:30 – 10:50 uur, zaal Uit Zicht)

IT-innovaties en de Petrolmarkt

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Zo hebben mobiel betalen, iPads, Google Glass en gps-systemen hun weg naar de gebruiker al gevonden. En hoewel sommige innovaties nog ver van het tankstation verwijderd lijken, kan de petrol-exploitant er toch al zijn voordeel mee doen. Sofware-ontwikkelaar Extendas legt uit hoe.

Door: Marcel Cauli, directie Extendas (11:00 – 11:45, zaal Uit Zicht)

Train uw carwash-personeel met WashTrain

Carwash-specialist WashTec en opleidingsinstituut TrainStation hebben een module ontwikkeld voor het opleiden van carwash-personeel. Niet alleen de technische kant, zoals onderhoud en bijvullen, komt aan bod. Ook is in die module aandacht voor het actief verkopen van wasbeurten. En dat kan al snel zorgen voor extra rendement, want autowassingen kennen immers hoge marges. Tijdens de workshop krijgt u uitleg over hoe de training in elkaar zit en hoe u als ondernemer er uw voordeel mee kunt doen.

Door: Arthur Bouthoorn (Trainstation) en Peter van der Veen (WashTec) (12:00 – 12:45, zaal Inn Breng)

Laat uw klant nog makkelijker betalen!

De media besteden steeds meer aandacht aan nieuwe, snelle betalingsoplossingen voor consumenten. Denkt u eens aan contactloos betalen, of het betalen met uw mobiele telefoon. Zaken als loyalty en multimedia spelen hierin een steeds grotere rol. Tokheim speelt actief in op deze nieuwe behoeften en draagt verschillende oplossingen aan die geschikt zijn voor uw station. Op deze manier kunt u uw klanten nóg beter van dienst zijn met als resultaat een betere serviceverlening, meer omzet en een hogere marge!

Onderwerpen:

 • Is contactloos betalen geschikt voor tankstations?
 • Gemak voor uw klanten; mobiel betalen op het voorterrein.
 • Verleid uw klant tot meer aankopen door loyalty en multimedia.
 • Klantenbinding door het gebruik van Smartfuel.
 • Cash betalen kan ook nog veel veiliger!

Door: Frans Somers, Sales Manager bij pompenfabrikant Tokheim Nederland (13:00 – 13:45 uur, zaal Uit Zicht)

Het tankstation veilig afsluiten op afstand

De nieuwe CAO laat u als ondernemer toe te onderzoeken of uw dagelijks sluitingsproces op afstand kan worden gecontroleerd en beveiligd. Wij delen met u de eerste ervaringen die al in de markt worden toegepast en geven u tips waar u op moet letten. Het is belangrijk stil te staan bij de vraag wie er op afstand meekijkt en hoe dit in zijn werk gaat. Uiteindelijk gaat het erom dat goedkoper niet automatisch minder veilig betekent.

Door: Aart van Rooijen, commercieel directeur bij beveiligingsbedrijf BigBrother. (13:00 – 13:25 uur, zaal Inn Zicht)

Brandstof voor uw tankstation of wasstraat

Is Business Intelligence een modewoord of helpt het u echt hogere resultaten te bereiken? Al drie jaar lang meet BigBrother klantgedrag op het voorterrein, de carwash en in de shop. Voor het eerst delen wij de nieuwste inzichten die wij met BigBrother Business Intelligence leveren en lichten we een tipje van de sluier op over de FuelforPetrol- en FuelforWash-index. Benieuwd wat u te weten kunt komen over uw klanten?

Door: Aart van Rooijen, commercieel directeur bij beveiligingsbedrijf BigBrother. (13:30 – 13:55 uur, zaal Inn Zicht)

Haal meer rendement uit non-food

Met een ruim assortiment en mooie marges is het non-food schap een interessante productgroep. Deze artikelen zijn dan ook in veel tankshops terug te vinden. Non-foodleverancier Newco Europe is marktleider op dit gebied in het petrolkanaal en geeft tijdens de workshop tips en advies om het aanbod en de presentatie te optimaliseren en als ondernemer nóg meer rendement uit het non-food schap te halen.

Door: directeur Jean-Pierre Bakker van Newco Europe (14:00 – 14:45 uur, zaal Uit Zicht)

Verbeter de klantbeleving met gemotiveerd personeel

Tevreden en betrokken personeel is essentieel voor ondernemers die streven naar een goede klantbeleving. Diverse onderzoeken laten zien dat klant- en personeelstevredenheid een sterke samenhang kennen. Daarom wordt tijdens de workshop inzicht gegeven in de onderzoeksresultaten uit het TankPro-onderzoek, waarin dit onderwerp aan bod komt. Aan de hand daarvan worden tips gegeven voor uw personeelsbeleid, waardoor u weggaat met een voorsprong op de concurrentie.

Door: Hendrik Witteveen, eigenaar uitzendbureau Pompkracht (14:00 – 14:45, zaal Inn Leving en 15:00 – 15:45, zaal Inn Leving)

De SPIN iPad POS, een revolutionair nieuw kassasysteem

Een persoonlijke benadering van klanten en meer informatie voor de pomphouder. Dat zijn belangrijke pijlers van het SPIN-platform van Extendas. De softwareontwikkelaar maakte speciaal voor het petrolkanaal een platform dat bestaat uit een te personaliseren consumenten-app, een iPad-kassa (POS) en een cloud-portaal. Daarmee kunnen tankstation-klanten individuele aanbiedingen ontvangen en ondernemers en andere marktpartijen inzicht krijgen in het koopgedrag van de klant. Dit biedt ondernemers veel mogelijkheden om de binding met de klant te versterken en meer rendement te behalen.

Door: Marcel Cauli, directie Extendas (15:00 – 15:45 uur, zaal Uit Zicht)

Multimedia aan de pomp

Shop, bakery, carwash. Allemaal zaken die steeds belangrijker zijn geworden voor de moderne ondernemer. Gekoppeld aan social media, zoals Facebook en Twitter is het zaak om dit gestructureerd en doordacht te gebruiken. Het is meer dan alleen het plaatsen van een LCD-scherm. Multimedia aan de pomp heeft bewezen één van de meest effectieve vormen van reclame te zijn.

Onderwerpen:

 • Multimedia en social media
 • Mogelijkheden op het tankstation
 • Multimedia op de pomp (hardware, software, content management en third party streaming)
 • Businessmodel met ROI

Door: Leon Jeekel, Sales Engineer bij Mokobouw Fuel Systems (11:00 – 11:45 uur, zaal Inn Breng)

Lodder 2015 in 15 minuten

Goed inzicht in alle aspecten van uw bedrijf. Altijd en overal. Met Lodder werken in 2015 is een compleet nieuwe ervaring. Sneller, gemakkelijker. Want alles is erop gericht om u van díe informatie te voorzien, waarop u uw koers baseert. Al een tijdje niets meer van Lodder gezien? Laat u dan door Klaas Weeda en Erno Lusse verrassen in deze korte presentatie.

Door: Erno Lusse en Klaas Weeda, directie van Lodder Applicaties (13:00 – 13:15 uur, zaal Inn Breng)

Wet stock management

In de oliehandel en tankstation-wereld zijn voorraadverliezen op brandstof van 0,5 procent per jaar geen uitzondering. Voor een station met een doorzet van drie miljoen liter gaat het dan om 15.000 liter en dus veel geld. Mogelijke oorzaken zijn vaak wel te benoemen. Het kan gaan om leveringsafwijkingen, temperatuurverschillen, diefstal, fraude en afwijkingen in de volumemeters van de brandstofpompen. Tegelijkertijd zijn deze factoren afzonderlijk vrijwel niet te kwantificeren. En kwantificeren is juist een eerste vereiste voor verbetermaatregelen. Daarmee is actief wet stock management (WSM) een terrein waar nog veel verbeteringen nodig zijn.

Onderwerpen:

 • Tankniveau meetsysteem
 • Wet stock management (hardware, software, logistiek en rapportages)
 • Temperatuurcompensatie
 • Businessmodel met ROI

Door: Leon Jeekel, Sales Engineer bij totaalleverancier Mokobouw Fuel Systems (14:00 – 14:45 uur, zaal Inn Breng)

Grip op uw shop met het Lodder 5 dashboard

Of het nu gaat om de prestaties van uw medewerkers of de resultaten van een actie: met het Lodder 5 dashboard hebt u er zicht op. U bepaalt zelf welke informatie altijd onder handbereik moet zijn. In deze workshop van een half uur wordt u bijgepraat over de mogelijkheden van een eigen dashboard.

Door: Consultant Harm de Muinck en commercieel directeur Klaas Weeda, beide van Lodder Applicaties (15:00 – 15:45 uur, zaal Inn Breng)

De kansen van apps met Lodder

Apps. Een buzzwoord. Maar ook een wereld aan kansen. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Mobiel of contactloos betalen, location finders, online coupons. Allemaal kansen om een vaste plaats op de mobiel van uw klant te veroveren. Wat kan er allemaal al en wat kan binnenkort? Wat zijn de voordelen en waar schuilen de gevaren? Binnen een half uur bent u helemaal op de hoogte.

Door: Erno Lusse en Klaas Weeda, directie Lodder Applicaties (16:00 – 16:45 uur, zaal Inn Breng)

Gastvrijheid op de winkelvloer

Gastvrijheid is voor tankstation-ondernemers van essentieel belang. De drie highlights van het PGO, Product, Gedrag en Omgeving komen aan bod in deze sessie. Wie deze factoren goed op elkaar laat aansluiten, geeft de gast/klant het juiste gastvrijheidsgevoel mee. Retail- en foodservice-specialist Affetto Instore, tevens ontwikkelaar van de concepten Per Szè en Spatel, legt uit hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Door: Paul Bouman van Affetto Instore (16:00 – 16:45 in zaal Uit Zicht)

Accijnsproces tegen de staat

Pomphouders aan de grens zitten diep in de problemen door het accijnsbeleid van het kabinet. Nu de politiek voet bij stuk houdt, stappen boze ondernemers naar de rechter. Brancheverenigingen BOVAG en BETA zijn nauw betrokken bij de juridische procedure en geven uitleg over hun plan van aanpak.

Door: Johan Lantinga (BOVAG) en Lisanne Henneveld (BETA) (10:00 – 10:30 in zaal Inn Zicht)

Schrijf je nu in via: https://www.tankpro.nl/tankstation-vakbeurs-2014/registratie/

Lesauto Testdag, 16 september 2014, Maarssen — Lees Meer »