AVIA Weghorst heeft tankstation ‘Lonnekermeer’ aan de snelweg A1 tussen Hengelo en Oldenzaal helemaal in het oranje gestoken. De ramen tonen de kleuren rood, wit en blauw. Met het ‘Hollandse’ tankstation wil het bedrijf het Nederlands Elftal steunen tijdens de komende EK Voetbal.
'wout weghorst blikvanger'

AVIA Weghorst kleurt tankstation aan snelweg A1 helemaal oranje

Het AVIA-tankstation aan de A1 bij Hengelo is sinds dinsdag in het oranje gestoken en is de laatste stopplaats voor de Duitse grens. Foto: AVIA Weghorst, 2024

AVIA Weghorst heeft tankstation ‘Lonnekermeer’ aan de snelweg A1 tussen Hengelo en Oldenzaal helemaal in het oranje gestoken. De ramen tonen de kleuren rood, wit en blauw en een levensgrote foto van Wout Weghorst. Met het ‘Hollandse’ tankstation wil het bedrijf het Nederlands Elftal steunen tijdens de komende EK Voetbal.

Het tankstation aan de A1 bij Deurningen heeft een grote bemande Hush shop en is de laatste stopplaats voor de Duitse grens. Sinds dinsdag is het station van buiten helemaal in het oranje gestoken (foto). Blikvanger bij de oranje AVIA Lonnekermeer is voetballer Wout Weghorst: zijn foto prijkt opvallend op een van de ramen. Het tankstation is in het bezit van familiebedrijf AVIA Weghorst. ‘De keuze voor een foto van Wout op de ramen was dus geen hele lastige’, licht Leonie Pater van AVIA Weghorst toe. ‘We zijn ontzettend trots dat hij ook dit EK weer voor Oranje speelt en staan als één blok achter de Nederlandse mannen. Er zullen veel fans, die wedstrijden tijdens het EK in Duitsland bezoeken, langs dit tankstation komen. Op deze manier willen we hen graag het oranjegevoel meegeven.’

Last minute

De omtovering van het tankstation was volgens Pater een ‘last minute actie’. Donderdagmiddag kwam het idee op tafel en aan het eind van de dag was alles geregeld. ‘Het is geweldig om te zien hoe heel Nederland met de jongens van het Nederlands Elftal meeleeft. De schilder, de drukker, de stickeraar; ze hoefden geen van allen een seconde na te denken. Last minute of niet: dit gaan we regelen!’

Ook voor automobilisten die het oranje tankstation bezoeken, is er een actie opgezet. Zolang Nederland deelneemt aan het EK, kan iedereen die in het tankstation een aankoop doet zijn of haar contactgegevens op de bon achterlaten. Hiermee maken zij kans op een gesigneerd EK-shirt.

Het EK Voetbal 2024 wordt gespeeld van 14 juni tot en met 14 juli. Gastland is Duitsland.

Lees ook: 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.