Westfalen bouwt in Duitsland eigen tankstations om tot mobility hub

Westfalen bouwt in Duitsland eigen tankstations om tot mobility hub

In de nieuw ontwikkelde Alvore-shops van de Duitse tankstatioformule Westfalen vinden bezoekers een bistro met warme en koude gerechten met een lokale focus. Foto: Westfalen AG, 2023

De Westfalen Group, met ruim 160 tankstations een van de grootste formules in Duitsland, bouwt in hoog tempo tanklocaties om naar mobility hub. In de laatste drie maanden zijn al acht tanklocaties vernieuwd met laadpalen, een nieuw shopconcept en digitale services.

De Duitse tankstationformule heeft zich als doel gesteld om haar bemande tankstations te ontwikkelen tot futureproof ‘mobiliteitsknooppunten’. “Met de ombouw van onze locaties willen we ons duidelijk onderscheiden van een klassiek tankstation”, licht Andre Stracke, hoofd Mobiliteit bij Westfalen toe. Als centrale locaties voor mensen die op pad zijn, combineren de mobility hubs van Westfalen een aanbod van nieuwe energiebronnen met een nieuwe shopformule, een groter aanbod aan duurzame producten en nieuwe digitale services. Het bedrijf zegt minder afhankelijk te willen zijn van fossiele brandstoffen en zich te richten op de veranderende behoeften van de tankstationbezoeker.

Alvore shop

De verandering van traditioneel tankstation naar mobility hub is bij de nieuwe Westfalen-tankstations op verschillende plekken te zien. Zo hebben de tanklocaties minder pompen met fossiele brandstoffen maar zijn in plaats hiervan 150 kW snelladers geplaatst. Ook toont de nieuwe look and feel van de Westfalen-tankstations een zo veel mogelijk ‘natuurlijke’ uitstraling en wordt er gebruik gemaakt van materialen met een hout- en steenlook. De grootste verandering betreft echter de lancering van een nieuw shopconcept onder de naam Alvore. In de Alvore-shops van Westfalen vinden bezoekers een bistro met warme en koude gerechten met een lokale focus. Eet- en drinkwaren kunnen worden meegenomen voor onderweg of ter plekke worden gebruikt in aangename zithoeken. Elke Alvore biedt een groot gekoelde drankenmeubel met frisdranken en wijnen. Een Alvore-shop biedt ook een groot buitenterras met zitgelegenheid, nadrukkelijk gericht op bezoekers die langer willen blijven.

App

Digitalisering speelt eveneens een belangrijke rol. Met fillibri lanceerde de Westfalen Group twee jaar geleden een app waarmee gasten momenteel zowel hun brandstof (Pay@Pump) als hun wasstraat (Pay@Wash) digitaal kunnen betalen. De app is een op de gebruiker afgestemde brancheoplossing en kan zowel in het tankstationnetwerk van Westfalen als bij andere tankstations worden gebruikt – momenteel op meer dan 1300 acceptatiepunten. De functies van de fillibri-app worden voortdurend verder ontwikkeld. Koffie en andere goederen kunnen in de toekomst ook vooraf besteld, digitaal betaald en afgehaald worden bij een speciaal afhaalpunt in de winkel (Pay@Shop).

Al acht

Sinds eind november zijn al acht grote bemande tankstations van Westfalen omgebouwd naar mobility hub. Het betreft de tankstations van de formule in Baunatal, Bornheim, Kerpen, Moers, Münster-Roxel, Oelde, Rödinghausen en Wuppertal. Meerdere andere Westfalen-tankstations, allemaal gelegen in het westen van Duitsland, worden op korte termijn vernieuwd.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Westfalen bouwt in Duitsland eigen tankstations om tot mobility hub | TankPro.nl
Westfalen bouwt in Duitsland eigen tankstations om tot mobility hub

Westfalen bouwt in Duitsland eigen tankstations om tot mobility hub

In de nieuw ontwikkelde Alvore-shops van de Duitse tankstatioformule Westfalen vinden bezoekers een bistro met warme en koude gerechten met een lokale focus. Foto: Westfalen AG, 2023

De Westfalen Group, met ruim 160 tankstations een van de grootste formules in Duitsland, bouwt in hoog tempo tanklocaties om naar mobility hub. In de laatste drie maanden zijn al acht tanklocaties vernieuwd met laadpalen, een nieuw shopconcept en digitale services.

De Duitse tankstationformule heeft zich als doel gesteld om haar bemande tankstations te ontwikkelen tot futureproof ‘mobiliteitsknooppunten’. “Met de ombouw van onze locaties willen we ons duidelijk onderscheiden van een klassiek tankstation”, licht Andre Stracke, hoofd Mobiliteit bij Westfalen toe. Als centrale locaties voor mensen die op pad zijn, combineren de mobility hubs van Westfalen een aanbod van nieuwe energiebronnen met een nieuwe shopformule, een groter aanbod aan duurzame producten en nieuwe digitale services. Het bedrijf zegt minder afhankelijk te willen zijn van fossiele brandstoffen en zich te richten op de veranderende behoeften van de tankstationbezoeker.

Alvore shop

De verandering van traditioneel tankstation naar mobility hub is bij de nieuwe Westfalen-tankstations op verschillende plekken te zien. Zo hebben de tanklocaties minder pompen met fossiele brandstoffen maar zijn in plaats hiervan 150 kW snelladers geplaatst. Ook toont de nieuwe look and feel van de Westfalen-tankstations een zo veel mogelijk ‘natuurlijke’ uitstraling en wordt er gebruik gemaakt van materialen met een hout- en steenlook. De grootste verandering betreft echter de lancering van een nieuw shopconcept onder de naam Alvore. In de Alvore-shops van Westfalen vinden bezoekers een bistro met warme en koude gerechten met een lokale focus. Eet- en drinkwaren kunnen worden meegenomen voor onderweg of ter plekke worden gebruikt in aangename zithoeken. Elke Alvore biedt een groot gekoelde drankenmeubel met frisdranken en wijnen. Een Alvore-shop biedt ook een groot buitenterras met zitgelegenheid, nadrukkelijk gericht op bezoekers die langer willen blijven.

App

Digitalisering speelt eveneens een belangrijke rol. Met fillibri lanceerde de Westfalen Group twee jaar geleden een app waarmee gasten momenteel zowel hun brandstof (Pay@Pump) als hun wasstraat (Pay@Wash) digitaal kunnen betalen. De app is een op de gebruiker afgestemde brancheoplossing en kan zowel in het tankstationnetwerk van Westfalen als bij andere tankstations worden gebruikt – momenteel op meer dan 1300 acceptatiepunten. De functies van de fillibri-app worden voortdurend verder ontwikkeld. Koffie en andere goederen kunnen in de toekomst ook vooraf besteld, digitaal betaald en afgehaald worden bij een speciaal afhaalpunt in de winkel (Pay@Shop).

Al acht

Sinds eind november zijn al acht grote bemande tankstations van Westfalen omgebouwd naar mobility hub. Het betreft de tankstations van de formule in Baunatal, Bornheim, Kerpen, Moers, Münster-Roxel, Oelde, Rödinghausen en Wuppertal. Meerdere andere Westfalen-tankstations, allemaal gelegen in het westen van Duitsland, worden op korte termijn vernieuwd.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.