Timmy's broodjeszaak Berkman Barendrecht

Berkman lanceert nieuw shopconcept: Timmy’s

Zo moet de nieuwe Timmy's eruit komen te zien Foto's: Timmy's

Bij het Berkman-tankstation in Barendrecht wordt een nieuwe broodjeszaak geopend met het concept Timmy’s. De verbouwing start op 9 november en als alles volgens plan verloopt, is de allereerste Timmy’s halverwege december een feit. 

In de winkel worden straks vers belegde broodjes (met zelf gesneden beleg), salades, smoothies en barista koffie verkocht. Mede-eigenaar Tim Sinon merkt dat er – afhankelijk van de locatie – een grote behoefte is aan goede kwaliteit producten tegen een goede prijs. “We geloven dat dit volledig los van de beleving moet staan die mensen bij een tankstation hebben, maar dat klanten echt komen voor de broodjes en eerder genoemde producten”, zegt hij over de totstandkoming van het concept.

De volledige broodjeszaak zal in de uitstraling van Timmy’s geëxploiteerd worden. “Het heeft nagenoeg niets meer met het tankstation te maken, behalve dat het ‘toevallig’ bij een tankstation is gevestigd”, aldus Sinon. Tabak en smeermiddelen blijven er nog wel te koop.

Tijdelijke verplaatsing bakery

De bestaande bakery bij het station aan de Tuindersweg verplaatst vanaf 10 november tijdelijk naar het pand van de IJswinckel drive, tegenover de shop. Zo kunnen klanten in de verbouwingsperiode toch bij de locatie terecht voor koffie of bijvoorbeeld een broodje. De Pitstop Service bij het tankstation, waarbij klanten tegen een toeslag door het personeel werden geholpen met tanken en bijvoorbeeld de ramen werden gewassen, is vanwege de verbouwing inmiddels verdwenen. De twee pompen waar de dienst werd aangeboden zijn nu onbemand. De pitstop keert ook na de verbouwing niet meer terug. Het hele tankstation wordt namelijk onbemand, evenals de wasstraat.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Timmy's broodjeszaak Berkman Barendrecht
Het nieuwe concept Timmy’s.

Mocht Timmy’s uiteindelijk een succes blijken, dan wordt de broodjeszaak mogelijk verder uitgerold. “De plannen zijn om dit te beginnen in Barendrecht en wellicht hier een blauwdruk te vormen voor meer locaties binnen (of buiten) de Berkman groep”, vertelt Sinon.

Alternatieve brandstoffen

Daarnaast meldt Berkman bij het tankstation druk bezig te zijn op het gebied van duurzame brandstoffen. Zo kunnen klanten per 1 februari bij de locatie terecht voor B25 biodiesel. Deze duurzamere dieselvariant is vooralsnog overigens alleen beschikbaar voor vrachtwagens. “Wij dragen ook graag ons steentje bij in deze duurzame ontwikkeling en maken daarom nu de stap om voor vrachtwagens een product met maar liefst 25 procent bio-aandeel aan te bieden.”

Naast biodiesel is het bedrijf bezig met andere alternatieve brandstofontwikkelingen. “Hierover kunnen we hopelijk binnenkort meer informatie verstrekken!”

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België, zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.