REWE EnBW Bispingen

REWE test onbemande minisupermarkt op snellaadplein

De onbemande shop op het snellaadplein Foto's: Lekkerland

De Duitse supermarktketen REWE test op een snellaadplein van energiebedrijf EnBW in Bispingen (Nedersaksen) met een onbemande shop waar klanten 24 uur per dag aankopen kunnen doen. De volledig geautomatiseerde pilotwinkel is sinds afgelopen week in gebruik.

Automobilisten die hun auto opladen op het EnBW-snellaadpark kunnen hun oplaadtijd volgens de initiatiefnemers nu gebruiken voor het nuttigen van een salade, een broodje, yoghurt, ijs of een gekoeld drankje. Klanten klikken het gewenste product aan via een touchscreenscherm, betalen en ontvangen vervolgens hun bestelling via een lopende band.

Groot aanbod

Er is keuze uit meer dan 230 producten, met name artikelen voor directe consumptie. Daarnaast biedt REWE een geselecteerd aanbod van producten aan die ‘handig zijn op weg naar vakantie of naar huis’, zoals broodbeleg, pasta en bijvoorbeeld diepvriespizza’s. Het winkelontwerp biedt de mogelijkheid om zelfs tot 500 artikelen aan te bieden.

Het proefproject, onder de naam ‘REWE ready’, wordt operationeel beheerd en gecontroleerd door de REWE-dochter Lekkerland SE. De winkeltechnologie is ontwikkeld door het bedrijf Latebird.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

REWE EnBW Bispingen
Klanten selecteren de gewenste producten op de schermen.

Tijdens de proeffase willen REWE en EnBW testen hoe de technologie en het productaanbod door de consumenten worden aanvaard.

Ook in Nederland worden onbemande shopconcepten steeds gangbaarder. Zo lanceerde Convenience Retail Solutions, een dochteronderneming van Lekkerland Nederland, vorig jaar in Amsterdam een onbemande tankshop. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf onder andere zogenaamde vending towers die bij onbemande tankstations geplaatst kunnen worden.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België, zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.