Shell Café Muiden

Shell opent nog dit jaar meerdere Shell Café-shops

Het Shell Café in Muiden Foto: Bakerstreet

Bij Shell-tankstation De Schaars in Arnhem opent woensdag 5 oktober de vijfde tankshop met het concept ‘Shell Café’. Twee dagen later, op vrijdag, begint de verbouwing van de tankshop bij locatie De Andel in Reeuwijk. Daar moet begin november eveneens een Shell Café openen, vertelt een woordvoerder van de multinational. 

Techniekbedrijf Hamer liet onlangs weten in de tweede helft van 2022 opnieuw een aantal tankshops om te bouwen tot Shell Café-locaties. Tijdens een barbecue eind augustus trapte het bedrijf samen met aannemer Stamhuis, Aecom Projectmanagement en Shell zelf de tweede fase van het project af. “Shell heeft weer een aantal locaties aangewezen die wij, samen met Stamhuis, gaan ombouwen naar het nieuwe shopconcept”, meldde Hamer toen. “We zijn er trots op dat we voor Shell ook deze nieuwe Shell Cafés mogen helpen realiseren.”

Beleving in shop

Met dit ‘Highway 2.0 concept’ heeft Shell volgens Hamer een nieuwe definitie neergezet van het woord ‘pompstation’. Het aanbod binnen Shell Café bestaat onder andere uit verschillende, zelf samen te stellen maaltijden. Op het menu staan zowel ontbijt, lunch als warme gerechten. Shell Café moet daarnaast ontspanning en gastvrijheid uitstralen. Bij binnenkomst worden gasten daarom verwelkomd door een gastvrouw of -heer. Bij de Shell Café Espressobar (Hazeldonk-Oost) kunnen bezoekers ook terecht voor de nieuwste koffiespecialiteiten, huisgemaakte yoghurt, granola’s en vers belegde bagels.

Hamer verzorgt tijdens de verbouwingen de complete elektrische installaties, de zwakstroom-data-bekabeling voor de camera’s en het alarm. “Tevens leveren en monteren we de verlichting en installeren we de HVAC-installatie, inclusief afzuigkanalen. De HVAC-installatie is energiezuinig en duurzaam omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gas. Voor het verwarmen en koelen van de shops maken we gebruik van een all-electric warmtepompsysteem”, aldus het bedrijf uit Apeldoorn.

Tien openingen per jaar

Shell sprak begin dit jaar de ambitie uit om jaarlijks zo’n tien tankshops met het concept in Nederland te (her)openen. Of dat doel voor dit jaar behaald wordt, kan Hamer nog niet zeggen. “Wij gaan er wel voor en de tijd zal het leren”, stelt operationeel directeur Meindert Jansen. Volgens een woordvoerder van Shell zit er nog wel ‘het een en ander in de pijplijn’, maar details daarover kan het bedrijf nog niet delen. Het gaat in ieder geval om meerdere locaties.

Bij Shell-station Sandelingen-Oost bij Hendrik-Ido-Ambacht werd vorig jaar het allereerste Shell Café van West-Europa geopend. Er zijn momenteel nog vestigingen van het concept te vinden bij Shell Hazeldonk-Oost, Shell De Hackelaar in Muiden en bij Shell Den Ruygen Hoek in Hoofddorp. Alle locaties die nu nog en deli2go- of een deli by Shell-concept hebben, gaan uiteindelijk over naar Shell Café.

Lees ook:

Hamer is één van de vele exposanten op Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022. Hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België vindt dit jaar plaats op 9 en 10 november in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell opent nog dit jaar meerdere Shell Café-shops | TankPro.nl
Shell Café Muiden

Shell opent nog dit jaar meerdere Shell Café-shops

Het Shell Café in Muiden Foto: Bakerstreet

Bij Shell-tankstation De Schaars in Arnhem opent woensdag 5 oktober de vijfde tankshop met het concept ‘Shell Café’. Twee dagen later, op vrijdag, begint de verbouwing van de tankshop bij locatie De Andel in Reeuwijk. Daar moet begin november eveneens een Shell Café openen, vertelt een woordvoerder van de multinational. 

Techniekbedrijf Hamer liet onlangs weten in de tweede helft van 2022 opnieuw een aantal tankshops om te bouwen tot Shell Café-locaties. Tijdens een barbecue eind augustus trapte het bedrijf samen met aannemer Stamhuis, Aecom Projectmanagement en Shell zelf de tweede fase van het project af. “Shell heeft weer een aantal locaties aangewezen die wij, samen met Stamhuis, gaan ombouwen naar het nieuwe shopconcept”, meldde Hamer toen. “We zijn er trots op dat we voor Shell ook deze nieuwe Shell Cafés mogen helpen realiseren.”

Beleving in shop

Met dit ‘Highway 2.0 concept’ heeft Shell volgens Hamer een nieuwe definitie neergezet van het woord ‘pompstation’. Het aanbod binnen Shell Café bestaat onder andere uit verschillende, zelf samen te stellen maaltijden. Op het menu staan zowel ontbijt, lunch als warme gerechten. Shell Café moet daarnaast ontspanning en gastvrijheid uitstralen. Bij binnenkomst worden gasten daarom verwelkomd door een gastvrouw of -heer. Bij de Shell Café Espressobar (Hazeldonk-Oost) kunnen bezoekers ook terecht voor de nieuwste koffiespecialiteiten, huisgemaakte yoghurt, granola’s en vers belegde bagels.

Hamer verzorgt tijdens de verbouwingen de complete elektrische installaties, de zwakstroom-data-bekabeling voor de camera’s en het alarm. “Tevens leveren en monteren we de verlichting en installeren we de HVAC-installatie, inclusief afzuigkanalen. De HVAC-installatie is energiezuinig en duurzaam omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gas. Voor het verwarmen en koelen van de shops maken we gebruik van een all-electric warmtepompsysteem”, aldus het bedrijf uit Apeldoorn.

Tien openingen per jaar

Shell sprak begin dit jaar de ambitie uit om jaarlijks zo’n tien tankshops met het concept in Nederland te (her)openen. Of dat doel voor dit jaar behaald wordt, kan Hamer nog niet zeggen. “Wij gaan er wel voor en de tijd zal het leren”, stelt operationeel directeur Meindert Jansen. Volgens een woordvoerder van Shell zit er nog wel ‘het een en ander in de pijplijn’, maar details daarover kan het bedrijf nog niet delen. Het gaat in ieder geval om meerdere locaties.

Bij Shell-station Sandelingen-Oost bij Hendrik-Ido-Ambacht werd vorig jaar het allereerste Shell Café van West-Europa geopend. Er zijn momenteel nog vestigingen van het concept te vinden bij Shell Hazeldonk-Oost, Shell De Hackelaar in Muiden en bij Shell Den Ruygen Hoek in Hoofddorp. Alle locaties die nu nog en deli2go- of een deli by Shell-concept hebben, gaan uiteindelijk over naar Shell Café.

Lees ook:

Hamer is één van de vele exposanten op Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022. Hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België vindt dit jaar plaats op 9 en 10 november in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.