Coca-Cola Compact Freestyle tapsysteem

Coca-Cola test bij Shell Buttervliet met tapsysteem

Foto: Coca-Cola in Nederland

Coca-Cola in Nederland voert een pilot uit met een tapsysteem voor dranken waarbij consumenten hun eigen herbruikbare beker kunnen vullen. De proef met de zogenaamde Compact Freestyle loopt onder andere bij Shell-tankstation Buttervliet in het Zuid-Hollandse Numansdorp.

Met de machine kunnen klanten hun drankje personaliseren en kiezen uit 40 verschillende dranken en smaakcombinaties, waarvan de helft suikervrij. “Dit compacte tapsysteem heeft de potentie om de milieudruk van verpakkingen te verlagen en de pilot is onderdeel van een bredere testfase in verschillende Europese landen”, meldt het bedrijf.

De oplossing is onder andere ontworpen voor kleinere locaties onderweg, zoals tankstations. “Een tankstation kan daarbij veel potentie bieden als het gaat om bijvoorbeeld terugkerende bezoekers, qua gemak en gewenning met het gebruik van een hervulbare beker”, zegt een woordvoerster van Coca-Cola in Nederland.

Pilot Shell

De test loopt sinds juli. “We krijgen langzaamaan een steeds betere indruk over hoe consumenten deze nieuwe innovatie ervaren. Uiteraard houden we ook nauw contact met de pilot locatie. Zij zien op de winkelvloer de directe reacties van gasten, waaruit veel enthousiasme blijkt, onder andere over de hoeveelheid aan smaken en optie tot personaliseren. Wat vooral centraal staat tijdens de pilot, is ontdekken hoe we consumenten kunnen stimuleren om het tapsysteem te gebruiken, met name met het gebruik van een hervulbare beker.”

Ook lopen er momenteel pilots in onder andere Frankrijk, België en Groot-Brittannië. Met de tests wil het bedrijf kennis opdoen over oplossingen die kunnen bijdragen aan het terugdringen van het verpakkingsafval en het verminderen van de CO2-voetafdruk. “Voordat er sprake is van uitbreiding, staat eerst het verkrijgen van meer inzicht voorop.”

Ambitie Coca-Cola

Volgens Coca-Cola sluit de ‘drinks-on-demand’-innovatie aan bij de ambitie van het bedrijf om tegen 2030 minimaal 25 procent van alle dranken te verkopen in hervulbare verpakkingen of in drankendispensers met herbruikbare verpakking. Daarin zijn de tapsystemen voor het bedrijf ‘van cruciaal belang’. “We kijken continu naar mogelijkheden en oplossingen om te blijven inspelen op veranderende shopperbehoeftes”, aldus de woordvoerster. “Deze pilot volgen we nauwgezet en zullen we evalueren, om optimaal aan te sluiten bij de shopperbehoeftes en gedrag.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.