Shell logo tankstation

Shell België en Night & Day blazen 24 gesloten tankshops nieuw leven in

Milieudefensie is niet te spreken over uitspraken van Marjan van Loon van Shell. Foto: Nico Schinkelshoek

Shell België heeft onlangs een overeenkomst gesloten met Night & Day, een keten van buurtwinkels, om in de komende twee jaar minstens 24 nieuwe tankshops te openen in het land. Met de samenwerking wil Shell het aanbod voor haar klanten verder verbeteren. Het gaat om nieuwe winkels op bestaande Shell Express-stations.

Op die manier worden de stations voor het bedrijf relevanter in combinatie met oplaadpunten voor groene elektriciteit. Shell zorgt daarbij voor de ‘strategische en toegankelijke’ locaties, Night & Day voor de kennis in het uitbaten van winkels. De stations waarvan de winkels momenteel gesloten zijn, hebben voor het laatstgenoemde bedrijf ‘aanzienlijk potentieel door hun uitstekende commerciële locaties, hun zichtbaarheid en het passeren van huidige en toekomstige klanten van Shell.’

De verkooppunten van Night & Day bestaan uit kleine supermarkten, boekenwinkels en postpunten en kennen over het algemeen openingstijden van 06.00 tot 00.00 uur. De winkels bieden een on-the-go-assortiment met kranten, tabak, producten van de nationale loterij, snacks, lekkernijen, broodjes en bijvoorbeeld koffie. Op dit moment heeft het bedrijf ruim honderd vestigingen in Wallonië en Brussel. Door het partnerschap kan de onderneming ook groeien in Vlaanderen, waar het nog niet actief is.

De eerste winkels zullen opengaan vanaf september, te beginnen bij het tankstation in La Louvière, gevolgd door Luik en Seraing.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.