BOVAG: neem de basisregels weer in acht tegen corona

Gratis foto Pikist

BOVAG roept ondernemers op om de coronabasisregels (weer) goed in acht te nemen. Dat doet de branchevereniging in navolging van werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

“Met de basisregels kunnen we de momenteel oplopende besmettingen controleren, zodat we meer verzuim en mogelijke beperkingen kunnen voorkomen”, aldus de brancheorganisatie. Nu het aantal coronabesmettingen weer oploopt, wijst de BOVAG onder andere op het belang van handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten, zorgen voor voldoende frisse lucht en het halen van een vaccin, booster- of herhaalprik.

Ook adviseert de branchevereniging om mondkapjes in drukke omgevingen te dragen en betalingen zo veel mogelijk met pin of contactloos te laten plaatsvinden. “Naleving van de basisregels is (weer) belangrijk nu het aantal coronabesmettingen in Nederland oploopt en de vakantieperiode zelfs nog moet beginnen. De ervaring van de voorbije twee zomers leert dat het toenemende reisgedrag leidt tot extra besmettingen.”

Thuisblijven besmetting

Momenteel is het zo dat er geen quarantaineregels gelden als je in (nauw) contact bent geweest met een besmette persoon. Wel is het advies om de eerste tien dagen na het contact extra alert te zijn op klachten en zo nodig een zelftest te doen. Ook als een huisgenoot corona heeft, mag de rest van het huishouden gewoon naar buiten. Ook dan is het advies om bij klachten thuis te blijven en eerst een zelftest te doen. Bij een positieve zelftest geldt vervolgens een isolatieadvies van minimaal vijf dagen. Dat advies eindigt na 24 klachtenvrije uren of na tien dagen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.