GemaQ

SWO de Splinter gaat verder als GemaQ

Foto: GemaQ

SWO de Splinter gaat verder met haar dienstverleningsconcept onder de naam GemaQ. Volgens de inkoop- en samenwerkingsorganisatie staat de tankstationmarkt, die vroeger ‘slechts beperkt met veranderingen werd geconfronteerd’, momenteel bol van de evoluties. Het momentum werd daarom aangegrepen voor een naamswijziging met bijbehorende identiteit. 

Veeleisende gemaksconsument

“Binnen de 24/7-maatschappij verwacht de consument steeds meer gemak”, verklaart directeur Letteke van der Kruk de naamswijziging. Gemak in de vorm van beschikbaarheid, kwaliteit, snelheid en toegankelijkheid. De grootste uitdaging is hoe de ‘veeleisende gemaksconsument’ beter bediend kan worden, passend bij zijn of haar actuele en toekomstige behoeften, stelt ze.

“Onze missie is dan ook om het zowel deze consument als de ondernemer uiterst gemakkelijk te maken dankzij doordachte producten en diensten. Zo staat er voor de ondernemer een solide basis, met behoud van hun eigen identiteit én volop ruimte voor lokaal ondernemerschap. Hierbij ondersteunen we ook met marketing. Wij bieden dus vooruitgang met gemak. De naam ‘GemaQ’ illustreert dat ten volle.”

Brandstof- en retailtransitie

Bijna vijftien jaar geleden werd De Splinter opgericht om rendementsverbetering te realiseren voor zelfstandig tankstations. Die doelstelling is volgens Van der Kruk nog steeds hetzelfde. Gebundelde inkoopkracht levert voor iedere zelfstandig ondernemer direct rendementsoptimalisatie op, stelt de organisatie. Alleen vraagt deze tijd volgens GemaQ om aanpassingsvermogen.

“Zo dien je ten alle tijden relevant te zijn. Momenteel bevinden we ons echter zowel in een brandstoftransitie als retailtransitie: gemak is de grootste groeimarkt. Het bijtijds mee veranderen van tankstations om relevant te blijven, daar gaat het natuurlijk om. Zo bieden elektrificatie van het wagenpark en de nieuwe regelgeving rondom tabak tankstations een unieke kans om zich te herpositioneren tot servicestations. Dit verlangt tijdig anticiperen van alle in de keten betrokken partijen: naar voren kijken in plaats van naar het rijke verleden. Als inkoop- en samenwerkingsorganisatie zijn wij veranderingsgezind en proactief handelend. Daarbij stimuleren wij de aangesloten leden volop, opdat zij met volle overtuiging hun strategische keuzes kunnen maken. Een meerwaarde bovenop bijvoorbeeld onze inkooptaken, schappenplannen, loyaliteitsacties en bakery- en coffee concepten”, aldus de directeur.

Sterker uit de transitieperiode

De leden van GemaQ zullen sterker uit de transitieperiode komen dan ze erin zijn gegaan, meent het samenwerkingsverband. Er zijn door de organisatie inmiddels locatie-scans ontwikkeld, producten- en dienstenmodules vervaardigd, innovatieve concepten uitgedacht zoals bakery- en coffee-concepten en er werden nieuwe samenwerkingen aangegaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Niels Singeling

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.