Uber Eats bezorging BP

Uber Eats gaat wereldwijd bezorgen vanuit tankshops BP

BP en Uber Technologies hebben een wereldwijde samenwerking aangekondigd op het gebied van bezorging. Via de service Uber Eats wordt een assortiment van verse en bereide producten uit de geselecteerde tankshops aangeboden. Het is de bedoeling dat de service in 2023 ook naar Nederland komt.

Het energiebedrijf is de eerste die een wereldwijde samenwerking met Uber Eats aangaat. De komende drie jaar moeten meer dan drieduizend BP-tankstations aan het bezorgplatform worden toegevoegd. Het gaat in eerste instantie om stations in Australië, Nieuw-Zeeland, Polen, Zuid-Afrika en de westkust van de Verenigde Staten. Daarnaast zijn er plannen voor de lancering van de dienst in andere Europese landen vanaf 2023. Daaronder valt volgens een woordvoerder van het bedrijf dus ook de Nederlandse markt.

Inspelen op vraag

In het Verenigd Koninkrijk zullen eind juni 120 vestigingen met een Wild Bean Café aangesloten zijn op het platform van Uber Eats. Onlangs maakte BP nog bekend in dat land over een periode van tien jaar een investering van ruim een miljard euro in laadinfrastructuur te doen.

Met de overeenkomst tussen BP en Uber worden de bestaande lokale afspraken uitgebreid. “We zijn verheugd om wereldwijd samen te werken met Uber Eats, waardoor we de mogelijkheid hebben om veel meer consumenten online te bereiken, naast degenen die momenteel onze winkels bezoeken”, zegt  Emma Delaney. “We hebben gezien hoe de pandemie de vraag van klanten naar gemak op het gebied van bezorging heeft versneld en deze samenwerking zal ons in staat stellen om snel op te schalen op het Uber-platform. En voor het eerst zullen we tegen eind 2023 bezorgopties kunnen aanbieden aan bestaande klanten op onze eigen BPme-app”, vervolgt de vice-president klanten & producten.

Twintig minuten

BP heeft wereldwijd meer dan 20.500 shops en 550 miljoen klanten die binnen twintig minuten van een BP-shop wonen. Daarom zien de twee bedrijven veel groeimogelijkheden. De partijen werkten al samen op het gebied van mobiliteit, waarbij BP zorgt voor het opladen van elektrische voertuigen voor Uber’s ‘ride-hail chauffeurs’. De bedrijven zullen ook ‘andere gebieden verkennen voor toekomstige samenwerking op het gebied van convenience, waaronder mogelijkheden om gebruik te maken van koolstofarme bezorgmethoden om bestellingen vanaf BP-locaties te bezorgen’.

Eerder dit jaar maakte Shell bekend in Nederland een samenwerking aan te gaan met Thuisbezorgd.nl. Ons land is daarmee na Canada het tweede waar een landelijk partnerschap op het gebied van bezorging wordt uitgerold.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Uber Eats gaat wereldwijd bezorgen vanuit tankshops BP | TankPro.nl
Uber Eats bezorging BP

Uber Eats gaat wereldwijd bezorgen vanuit tankshops BP

BP en Uber Technologies hebben een wereldwijde samenwerking aangekondigd op het gebied van bezorging. Via de service Uber Eats wordt een assortiment van verse en bereide producten uit de geselecteerde tankshops aangeboden. Het is de bedoeling dat de service in 2023 ook naar Nederland komt.

Het energiebedrijf is de eerste die een wereldwijde samenwerking met Uber Eats aangaat. De komende drie jaar moeten meer dan drieduizend BP-tankstations aan het bezorgplatform worden toegevoegd. Het gaat in eerste instantie om stations in Australië, Nieuw-Zeeland, Polen, Zuid-Afrika en de westkust van de Verenigde Staten. Daarnaast zijn er plannen voor de lancering van de dienst in andere Europese landen vanaf 2023. Daaronder valt volgens een woordvoerder van het bedrijf dus ook de Nederlandse markt.

Inspelen op vraag

In het Verenigd Koninkrijk zullen eind juni 120 vestigingen met een Wild Bean Café aangesloten zijn op het platform van Uber Eats. Onlangs maakte BP nog bekend in dat land over een periode van tien jaar een investering van ruim een miljard euro in laadinfrastructuur te doen.

Met de overeenkomst tussen BP en Uber worden de bestaande lokale afspraken uitgebreid. “We zijn verheugd om wereldwijd samen te werken met Uber Eats, waardoor we de mogelijkheid hebben om veel meer consumenten online te bereiken, naast degenen die momenteel onze winkels bezoeken”, zegt  Emma Delaney. “We hebben gezien hoe de pandemie de vraag van klanten naar gemak op het gebied van bezorging heeft versneld en deze samenwerking zal ons in staat stellen om snel op te schalen op het Uber-platform. En voor het eerst zullen we tegen eind 2023 bezorgopties kunnen aanbieden aan bestaande klanten op onze eigen BPme-app”, vervolgt de vice-president klanten & producten.

Twintig minuten

BP heeft wereldwijd meer dan 20.500 shops en 550 miljoen klanten die binnen twintig minuten van een BP-shop wonen. Daarom zien de twee bedrijven veel groeimogelijkheden. De partijen werkten al samen op het gebied van mobiliteit, waarbij BP zorgt voor het opladen van elektrische voertuigen voor Uber’s ‘ride-hail chauffeurs’. De bedrijven zullen ook ‘andere gebieden verkennen voor toekomstige samenwerking op het gebied van convenience, waaronder mogelijkheden om gebruik te maken van koolstofarme bezorgmethoden om bestellingen vanaf BP-locaties te bezorgen’.

Eerder dit jaar maakte Shell bekend in Nederland een samenwerking aan te gaan met Thuisbezorgd.nl. Ons land is daarmee na Canada het tweede waar een landelijk partnerschap op het gebied van bezorging wordt uitgerold.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.