LEON Texaco Honswijck EG Group

Eerste LEON bij tankstation EG Group een feit

Foto: EG Group

EG Group heeft het LEON-restaurant bij Texaco-station Honswijck geopend. Het gloednieuwe tankstation langs de A1 bij Muiden is daarmee de eerste locatie langs de Nederlandse snelweg met de ‘meer gezonde’ formule. 

Het menu van de LEON-vestigingen is geïnspireerd ‘door de smaken, variëteit en natuurlijke gezondheid van de mediterrane keuken’. Er wordt veel gewerkt met biologische ingrediënten en met ‘goede vetten en koolhydraten’. Commercieel manager Arjen van Santen zei eerder dat EG Group hiermee inspeelt op de vraag naar gezonde en gevarieerde opties voor onderweg. “De eisen van klanten zijn gewijzigd en leggen meer nadruk op tijdsdruk en voedingskeuze. We zijn trots dat we op deze drukke en prominente locatie in Nederland een LEON kunnen openen.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

EG Group Honswijck LEON
Het restaurant opende donderdag de deuren. Foto: EG Group

SPAR en Bakery

Eind december opende de Go Fresh Bakery 2.0 al bij het Texaco-tankstation. Ook is er ook een shop-in-shop Dunkin’ Donuts te vinden. Het bedrijf opende eerder bovendien de nieuwe SPAR Express-winkel. Er zullen nog meer formules volgen op de locatie, maar de concrete invulling daarvan is nog niet exact bekend.

In april 2020 namen de Britse eigenaren van EG Group de formule LEON over. De LEON bij Texaco Honswijck is de vierde in Nederland. EG Group zegt nog meer locaties van het concept in Nederland te willen openen. Ook liggen er plannen klaar voor uitbreiding buiten de landsgrenzen.

De huurrechten van de voormalige BP-locatie werden tijdens de tankstationveiling op 8 september overgenomen voor een recordbedrag van ruim 27,5 miljoen euro. “Deze aanwinst is een absolute bevestiging van de ambitie van onze eigenaren. Op deze nummer één locatie pakken we echt uit, met een zo compleet en uitgebreid mogelijk assortiment – met name gericht op food-to-go en convenience”, aldus retail manager Bas aan de Wiel over Texaco Honswijck.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.