iPad kassa Extendas - Foto: Extendas

Aangepaste openingstijden blijven voorlopig gelden voor deel tankshops

iPad kassa Extendas – Foto: Extendas

De huidige maatregelen die gelden in de tankshops worden tot en met 14 januari verlengd. Hoewel het er volgens het demissionair kabinet op lijkt dat we voorzichtig over de piek van de deltavariant heen zijn, liggen er nog steeds te veel coronapatiënten in het ziekenhuis om te versoepelen. 

Voor alle locaties en evenementen geldt dus ook de komende maand een sluitingstijd tussen 17.00 en 05.00 uur. De essentiële dienstverlening, waar ook tankstations onder vallen, is opnieuw uitgezonderd van deze ‘avondlockdown’. Zij kunnen gewoon de normale openingstijden aanhouden, ook in de shops.

Horeca in shop

Voor de horeca bij de tankstations ligt het wat gecompliceerder. Voor locaties die niet aan de snelwegen liggen, zijn voor het horecagedeelte ook de regels voor de horeca van kracht. Dat betekent dat afhalen van eten en drinken mogelijk blijft, maar tussen 17.00 en 05.00 uur mogen er geen klanten plaatsnemen. De tankstations langs de snelweg zijn hier van uitgezonderd en de horeca mag daar volledig openblijven. Langs de snelweg hoeven klanten bovendien geen coronatoegangsbewijs te laten zien in het horecagedeelte, daarbuiten wel.

Voor tankstations die niet langs de snelweg liggen geldt dat het tonen van het coronatoegangsbewijs verplicht is in het horecagedeelte. Bij de snelwegstations geldt dit weer niet. Wel moet ook hier anderhalve meter afstand worden gehouden en is er een placeringsplicht. Verder wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Het mondkapje en de anderhalve meter blijven in het tankstation eveneens verplicht.

14 januari

De huidige maatregelen gelden sinds 28 november. Op 14 januari 2022 wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Het kan zijn dat het inzicht van het OMT over de omikronvariant aanleiding geeft om dit weegmoment te vervroegen. Voor wasstraten zijn er geen beperkingen omtrent de sluitingstijden.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.