Schap tankstation

Geen aangepaste openingstijden tankstations, wel voor deel shops

Foto: Nico Schinkelshoek

Voor tankstations verandert er na de invoering van de nieuwe coronamaatregelen op zondag 28 november weinig. Ze mogen gewoon met hun gebruikelijke openingstijden blijven werken, benadrukte demissionair premier Mark Rutte vrijdag tijdens een vervroegde persconferentie. Wel moet de horeca bij locaties die niet aan de snelweg liggen sluiten tussen 17.00 en 05.00 uur.

Rutte kondigde vrijdag een sluitingstijd aan voor alle locaties en evenementen tussen 17.00 en 05.00 uur. De essentiële dienstverlening, waar ook tankstations onder vallen, is uitgezonderd van deze ‘avondlockdown’. Zij kunnen gewoon de normale openingstijden aanhouden. Dat geldt ook voor de bijbehorende shops.

Niet aan snelweg

Bij de tankstations die niet aan de snelwegen liggen, zijn voor het horecagedeelte de regels voor de horeca van kracht. Dat betekent dat afhalen van eten en drinken vanaf zondag 28 november wel mogelijk blijft, maar tussen 17.00 en 05.00 uur mogen er geen klanten plaatsnemen.

Bij de tankstations langs de snelweg hoeven klanten bovendien geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Voor tankstations die niet langs de snelweg liggen geldt dat het tonen van het coronatoegangsbewijs verplicht is in het horecagedeelte.

Verder wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Het mondkapje en de anderhalve meter blijven in het tankstation wel verplicht. De regels gelden in ieder geval tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.