Mondkapjes weer verplicht in tankshop

Free to use sounds, Unsplash. Vrij te gebruiken.

Het dragen van een mondkapje wordt opnieuw verplicht op alle publieke binnenlocaties waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden. De maatregel gaat vanaf zaterdag 6 november in. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens de coronapersconferentie. 

Ook de tankshops vallen onder de locaties waar het dragen van een mondmasker weer verplicht wordt. Op het niet dragen van een mondkapje staat een boetebedrag van 95 euro. Met de maatregel hoopt het kabinet de oplopende besmettingscijfers een halt toe te roepen en zo de zorg te ontlasten.

Coronatoegangsbewijs in shop

Ook werd tijdens de persconferentie gesproken over het nog verder uitbreiden van het coronatoegangsbewijs, bijvoorbeeld in de niet-essentiële winkels. “In het verlengde van de eerdere maatregelen (en de andere benadering van onze markt ten opzichte van horeca) gaan wij er vooralsnog vanuit dat het coronatoegangsbewijs niet van toepassing is voor tankstations die staan- of zitgelegenheden aanbieden op het station”, laat de Belangenvereniging Tankstations (BETA) weten.

Wel roept de branchevereniging op om, indien mogelijk, afstand tussen de verschillende tafels te houden, tafels zoveel mogelijk schoon te maken en eventueel handdesinfectiemiddelen bij de entree van de shop en op de werkvloer aan te bieden.

De situatie wordt op 12 november aan de hand van een OMT-advies opnieuw beoordeeld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.