Shopconcept Effe Lekker Esso

Esso Krimpen eerste locatie met shopconcept Effe Lekker

Bron: Wichert Hein van Dijk

Esso-tankstation Krimpen lanceerde vrijdag een nieuw shopconcept: Effe Lekker. Het station aan de Nieuwe Tiendweg in Krimpen aan den IJssel zal overigens niet lang meer de enige locatie in Nederland zijn met het concept, want de plannen voor de verdere uitrol liggen al op tafel. 

In het shopconcept van Carfood Motorbrandstoffen, onderdeel van Den Hartog B.V., speelt vooral koffie een belangrijke rol. “Het is een koffie-achtige formule waarbij we met een beperkt assortiment aan broodjes en vooral veel zoetigheid de klanten naar ons toe willen halen”, vertelt Wichert Hein van Dijk. Volgens de manager tankstations van Carfood gaat het station daarmee van een ‘traditionele pomp met een klassieke shop’ naar een ‘toekomstbestendige bakery’.

Niet te lang wachten

Dat de naam Effe Lekker werd gekozen, is niet zonder reden. “Klanten willen niet te lang wachten. Ze willen snel en goed geholpen worden. Vandaar Effe Lekker. We kunnen echt een kwalitatief goed kopje koffie zetten. Kwaliteit is bepalend. Dat willen we leveren in een prettige omgeving”, aldus een trotse Van Dijk.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Effe Lekker Krimpen aan den IJssel
De vernieuwde tankshop heropende vrijdag de deuren. Foto: Wichert Hein van Dijk

Ook is het de bedoeling dat mensen even snel wat kunnen halen als ze bijvoorbeeld hun auto gewassen hebben. Het shopconcept wordt namelijk gezien als een belangrijke toevoeging op de nog te realiseren wasboxen, laadpalen en de wasstraat. “Wassen, eten en laden. Dat moet met name het verhaal worden.”

Twee varianten

Carfood Motorbrandstoffen werkt volgens Van Dijk met twee versies van de shop: een basisversie met koffie, koek en een beperkt assortiment hartig (zoals in Krimpen aan den IJssel) en een uitgebreidere variant. De plannen voor een volgende locatie met het concept zijn er al. Het bedrijf is namelijk druk bezig met de bouw van een nieuw station aan de Nijkerkerweg in Barneveld, dat halverwege december open moet gaan. Naast zes autopompen, twee vrachtwagenpompen, vier wasboxen en een wasstraat, komen er ook laadpalen en een bakery met een terras. “Daar gaan we een uitgebreidere variant neerzetten van het concept met een uitgebreidere broodjeskeuken. Ook willen we in de avonduren meer aanbieden.”

Bovendien werd onlangs in Deurne het station Esso Gosens overgenomen. Ook daar krijgt de shop hetzelfde concept, dat vergelijkbaar wordt met de XL-versie in Barneveld. Voor een deel van de ongeveer twintig overige tankstations in het netwerk ziet Van Dijk eveneens kansen. “Eerst moet blijken of het concept werkt, maar als het aanslaat gaan we door. Wellicht zijn er ook nog mogelijkheden met onbemande stations waarvan ik denk: ‘waarom niet weer een shop openen’. Dat is best het onderzoeken waard.”

Den Hartog werkte voor het concept samen met AB interieurbouw, Extensief, BuroWauw en adviseur Rob Doorn.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.