Formule 1 Esso Uitgeest

Racewagen Max Verstappen maakt pitstop bij Esso Uitgeest

Bron: EG Group

De Formule 1-wagen van coureur Max Verstappen was deze week te bewonderen bij het Esso-tankstation aan de Rijksweg in Uitgeest. Het ging om een gezamenlijke actie van Spar, Red Bull en EG Group in aanloop naar de Grand Prix van Zandvoort. 

De auto heeft er woensdag de hele dag gestaan. Dat zorgde volgens Bas aan de Wiel voor leuke reacties. “We kregen het bericht dat mensen uit de hele omgeving naar het tankstation kwamen om foto’s te maken”, vertelt de retail manager van EG Group Nederland, waar het station onderdeel van is. “Sommige klanten die eerst op de locatie aan de overkant stonden, zagen de raceauto aan de andere kant van de weg staan en reden vervolgens helemaal terug om ook te komen kijken. Dat zijn leuke dingen.”

Meer drukte

Hoewel de auto van Red Bull Racing veel bekijks trok en zorgde voor meer drukte bij het Noord-Hollandse tankstation en de bijbehorende Spar express-shop dan normaal, was de commerciële afweging volgens Aan de Wiel niet de insteek van de actie. “Het is vooral gewoon leuk om te doen rondom de Formule 1. Red Bull is natuurlijk partner van Max Verstappen, maar Esso is dat ook. Vandaar dat het goed is om daar mee uit te pakken.”

Het ging overigens niet om de auto waarin de Nederlandse coureur dit weekend daadwerkelijk zijn races rijdt, maar het is wel een echte Formule 1-auto die was opgesteld, benadrukt de retail manager. Max Verstappen zelf kwam helaas niet kijken bij het tankstation. “Die is iets te druk”, lacht Aan de Wiel. Ook bij Esso het Veen, onderdeel van het netwerk van De Haan Minerale Oliën, was de wagen deze week te bewonderen.

Op het CM.com Circuit Zandvoort werd dit weekend na 36 jaar weer een Grand Prix in de Formule 1 gereden. Verstappen maakte zijn favorietenrol waar en won de race.

Fromule 1 Esso Uitgeest wagen
De wagen trok veel bekijks. Foto: EG Group

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.