Dunkin’ komt met gestoomde donuts, later ook bij tankstations

Het koffie- en donutmerk presenteert drie concepten op de tankstationvakbeurs in Houten Het razend populaire koffie- en donutmerk Dunkin? introduceert zijn petrol concept op de Nederlandse markt. De introductie vindt 6 en 7 november plaats op de Tankstation Vakbeurs in ...

Dunkin’ gaat vanaf deze week ‘Cloud Cakes’ verkopen: donuts die niet zijn gefrituurd, maar gestoomd. De producten worden in eerste instantie in de Nederlandse en Belgische vestigingen van het bedrijf verkocht. Later dit jaar volgen ook verschillende tankstations als verkooppunten.

De Cloud Cake, een ‘wereldprimeur’, is een Nederlands concept dat samen met meerdere partners en in overleg met Dunkin’ International werd ontwikkeld. Volgens Nabil Besali, ceo van Dunkin’ Nederland en België, behoudt het bedrijf met deze ontwikkeling de leidende positie in de bakerymarkt. “Wij zijn dan ook bijzonder benieuwd naar de reacties van onze huidige en nieuwe consumenten naar dit prachtige en heerlijk product.”

Aanvulling voor tankstations

In Nederland test het bedrijf met EG Group en De Haan Minerale Oliën verschillende businesscases voor een Donut Bakery. “In totaal hebben wij nu vijftien vestigingen in de test. Gesprekken lopen nu om te kijken hoe verder. Het product is een aanvulling voor de tankstations als totaalconcept”, aldus directeur Roberto Fava. Meerdere van die Nederlandse testlocaties gaan het product nog dit jaar aanbieden. In België werd, in samenwerking met EG Group, al een volledige Dunkin-shop gebouwd in Drongen.

De onderneming, voorheen Dunkin’ Donuts, telt meer dan 12.500 vestigingen in 45 landen wereldwijd. Europa telt 240 Dunkin’ restaurants die zijn gevestigd in België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Georgië, Luxemburg, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.