Buulangerie shopconcept Van Horne Brandstoffen

‘Broodjeswagen’ maakt plaats voor gloednieuwe tankshop in Budel

Bron: Van Horne Brandstoffen

De shop van het Esso-tankstation in het Noord-Brabantse Budel onderging begin augustus een ware metamorfose. Bij het tankstation van Van Horne Brandstoffen, gelegen aan de Randweg Oost, werd de shop namelijk heropend met het eigen concept ‘Buulangerie’. 

Volgens verkoopleider Hans van de Weideven liepen de eerste twee weken met het gloednieuwe shopconcept goed. “Klanten komen al terug, hoewel het vanwege de bouwvak nog een rustige periode is. Voorheen hadden we het ontbijt en de lunch, maar we willen ook het derde eetmoment gaan benutten. We merken dat daar veel animo voor is. De locatie hier leent zich daar vanwege de ligging langs het industrieterrein top voor.”

Ruimere openingstijden

Jarenlang voerde de tankshop het concept Délifrance, maar het bedrijf wilde een eigen concept met ruimere openingstijden in de markt zetten, zodat klanten ook in de avonduren nog een bestelling kunnen plaatsen. Ook het assortiment werd uitgebreid met onder andere pizza’s, diverse hamburgers, wraps, tosti’s, Italiaans schepijs en smoothies. Daarmee kunnen gasten ‘L’equer bijtânquen’, zoals het motto luidt. Dat kan bijvoorbeeld op een van de achttien zitplaatsen die werden gecreëerd. Naast het assortiment wordt het concept gekenmerkt door ‘kwaliteit en de efficiëntie’. “Het complete plaatje zoals we het bedacht hebben klopt eigenlijk ook”, zegt Van de Weideven.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Buulangerie shopconcept Van Horne Branstoffen
De bestelzuil zorgt voor een flinke afname van de rijen in de shop. Foto: Van Horne Brandstoffen

Het voortraject nam ongeveer anderhalf jaar in beslag. Daarbij werden gesprekken gevoerd over onder andere de eigen naam, de wensen van eigenaar Roel van Horne en een passend logo. Tijdens de verbouwing zelf ging de tankshop uiteindelijk maar een dag volledig dicht. Verder werd stukje voor stukje van de shop aangepakt, zodat klanten bediend konden blijven worden.

Broodjeswagen

De verkoop werd tijdelijk voortgezet vanuit een ‘broodjeswagen’, een soort foodtruck. Dat de shop nu volledig af is, is volgens de verkoopleider dan ook een verdienste van het personeel. “We hebben best wel wat van ze gevraagd. We hebben hier anderhalve maand een wagen op het terrein gezet van waaruit we broodjes verkochten. Met regen en met temperaturen van dertig graden, dus dat was verre van efficiënt werken.”

Terwijl de foodtruck de rol van de bakery vervulde, werd binnen de indeling van de shop aangepast. Zo kreeg de kassa een nieuwe plek, werd de balie vergroot en werden in samenwerking met RAP Media en STN twee bestelzuilen geplaatst. “Eerst stonden klanten in de rij bij de kassa. Ook met pakketjes en dergelijke. Dat zorgde soms voor enorme rijen, vooral tijdens spitsuren. Het is natuurlijk vervelend als je alleen getankt hebt en je wil je brandstof afrekenen, dat er dan vijf mensen voor je nog een broodje willen bestellen. We zien dat de rijen enorm afnemen door de orderkiosken.”

België

Van Horne heeft twee tankstations, waarvan de tweede locatie net over de Belgische grens ligt. De benzinepomp in Hamont-Achel heeft nog geen horeca, maar ook daar gaat iets komen, verklapt Van de Weideven. Toch zal het concept niet gekopieerd worden, simpelweg omdat de locatie een stuk kleiner is. Voorlopig blijft het tankstation in Noord-Brabant dus de enige met het concept Buulangerie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.