Avondklokmaatregelen in tankshop worden per 28 april opgeheven

Foto: Remco Nieuwenbroek / TankPro.nl

Na ongeveer drie maanden komt er op woensdag 28 april een einde aan de avondklok. Dat maakte minister-president Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie over het coronavirus. De versoepeling betekent dat de beperkingen in de nachtelijke uren voor tankstations ook worden opgeheven. 

Verder maakte Rutte bekend dat terrassen en winkels onder voorwaarden weer mogen openen. Ook werden onder andere versoepelingen aangekondigd voor het toegestane aantal bezoekers bij begrafenissen, dat van vijftig naar honderd gaat. Dat studenten op het hbo en aan de universiteit vanaf 26 april weer een dag per week fysiek onderwijs kunnen volgen, was al langer bekend.

Tankshop

De avondklok geldt sinds 31 maart vanaf 22.00 uur. Tankstations moeten het deel met levensmiddelen in de shop afdekken tussen 21.45 uur en 04.30 uur. Wel kan in die uren de verkoop van brandstoffen en daaraan verwante artikelen doorgaan. Ook het verkopen van warme dranken is toegestaan. Volgende week komt er dus een einde aan die maatregelen. Overdag blijven de bestaande coronamaatregelen in de shop overigens wel gelden.

Sinds 23 januari is de avondklok in Nederland van kracht. Mensen mogen tijdens de nachtelijke uren niet zonder geldige reden de straat op. Een week geleden was er al sprake van de versoepeling, hoewel het toen nog onzeker was of het daadwerkelijk ging gebeuren. Dat blijkt nu dus wel zo te zijn.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.