Avondklokmaatregelen in tankshop blijven tot zeker 28 april gelden

De avondklok is ook de komende weken nog van kracht in Nederland. Dat maakte minister-president Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens een nieuwe persconferentie over het coronavirus. Hoewel de maatregel niet, zoals eerder gepland, wordt opgeheven per 21 april, zou dat met lage besmettingscijfers een week later wel kunnen gebeuren.

Minister De Jonge van Volksgezondheid temperde de verwachtingen over versoepelingen de afgelopen week al. Volgens de minister moeten er ‘in het zicht van de haven’ geen overhaaste beslissingen genomen worden. Volgens het stappenplan dat dinsdagvond tijdens de persconferentie gepresenteerd werd, staan naast de opheffing van de avondklok ook het openen van de terrassen en het hoger onderwijs en het verder openstellen van winkels hoog op de prioriteitenlijst. 

De avondklok geldt sinds 31 maart vanaf 22.00 uur. Eerder was dat nog 21.00 uur. Tankstations moeten het deel met levensmiddelen in de shop afdekken tussen 21.45 uur en 04.30 uur. Wel kan in die uren, net zoals voorheen, de verkoop van brandstoffen en daaraan verwante artikelen doorgaan. Ook het verkopen van warme dranken blijft toegestaan. Overdag blijven ook de overige coronamaatregelen in de shop gelden.

Sinds 23 januari is de avondklok in Nederland van kracht. Mensen mogen tijdens de nachtelijke uren niet zonder geldige reden de straat op. De maatregel geldt dus nog zeker tot 28 april.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.