Deurbordje SFTW pitstop

Deurbordje moet plaspauze van tankstationmedewerker vergemakkelijken

Het Sociaal Fonds Tankstations en Wasbedrijven (SFTW) verspreidt in april deurbordjes onder haar leden. Daarop staat dat de tankstationmedewerker een plaspauze neemt. Op die manier weten klanten volgens het fonds waarom er even geen medewerker aanwezig is, terwijl die gebruik maakt van zijn of haar recht op een sanitaire pauze. 

Op het bordje valt te lezen dat de medewerker een ‘korte pitstop’ maakt. Voor alleenwerkende tankstationsmedewerkers maakt het deurbordje het werk iets makkelijker, zegt SFTW. ‘’Tankstationmedewerkers werken regelmatig alleen. Dat levert een praktisch probleem op als niet de klant, maar de medewerker zélf een sanitaire stop moet maken.’’ 

Sanitaire pauze

Hoewel de medewerkers volgens de cao altijd het recht hebben om een sanitaire pauze te nemen, ook als ze alleen werken, blijft het volgens het fonds soms moeilijk voor het personeel om de shop onbemand achter te laten. ‘’Een klant kan dan voor een dichte deur komen te staan, terwijl niet duidelijk is wat de reden is. SFTW heeft voor dat doeleinde bordjes ontwikkeld die op de deur geplaatst kunnen worden. Daardoor weten klanten dat de winkel onbemand is, en dat ze even moeten wachten.’’

SFTW is opgericht door cao-partijen in de sector Tankstations en Wasbedrijven. De betrokken cao-partijen zijn BETA, BOVAG, CNV, De Unie, FNV en LBV. SFTW financiert en subsidieert activiteiten ‘die de bedrijfstak in sociaal opzicht optimaal laten functioneren.’ Ook het bevorderen van goede arbeidsomstandigheden valt daaronder.  

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.