Lekkerland en Rijnmond Tankstation Organisatie gaan samen werken aan toekomstbestendige shop

De tankstations van de Coöperatie Rijnmond Tankstation Organisatie (RTO/Puur) worden voortaan geadviseerd en bevoorraad door Lekkerland. Volgens Lekkerland worden de locaties daarmee een ‘all-in bestemming voor de consument’. De partijen willen met de samenwerking bouwen aan ‘slimme concepten en oplossingen in de tankshop van de toekomst’. Om dat te realiseren, maken ze de overstap van Sligro naar Lekkerland. 

De zelfstandig ondernemers die verenigd zijn in RTO/Puur werken samen op het gebied van inkoop en kennisdeling over bijvoorbeeld de resultaten in de shop. De groep kiest in de shop voor het concept Lekker Op Weg (LOW). In dat concept maakt Lekkerland vooraf een plan over de ideale inrichting van bijvoorbeeld de schappen, worden de ondernemers aangestuurd en levert Lekkerland ook de producten voor de shop.

Schappenplan

“Alles klopt aan LOW, daarnaast is het actiematig ook aantrekkelijk. Het zal ons helpen om het schappenplan meer te optimaliseren en het assortiment beter aan te laten sluiten op de wensen van de consument”, zegt Erik Lagendijk. De directeur van Lagendijk Brandstof heeft vijf tankstations en is lid van de coöperatie RTO/Puur. “Alle aangesloten leden exploiteren bemande locaties langs provinciale wegen, in woonwijken of industriegebieden. Het zijn stuk voor stuk plekken met mogelijkheden om de shop tot een prachtige bestemming te vormen.’’ 

Bijna alle tankstations van RTO/Puur zijn ook voorzien van een bakery. “De bakery is een onderdeel waarin Lekkerland voor ons veel kan betekenen. De bakery-concepten van Lekkerland met modulaire oplossingen zullen voor zowel kleine als grote locaties tankshops een ideale uitkomst bieden. Ook hun nadruk op iedere vorm van gemak en hospitality sluit hier naadloos bij aan”, aldus Lagendijk. In de bakery werkt Lekkerland met het concept Punto Gusto. 

Transitie

Volgens de partijen staat de branche aan de vooravond van een enorme transitie. Zowel op het voorterrein als in de shop. Langzamerhand veranderen de brandstoffen op het voorterrein. Het gevolg daarvan is dat klanten langer op de locatie blijven, omdat het laden van een auto vaak meer tijd in beslag neemt dan bijvoorbeeld het tanken van benzine. 

Langedijk beaamt dat. ”We zien straks laadpunten en tankstations bij elkaar komen tot een all-in bestemming. Een plek waar je als consument je tijd optimaal benut. Terwijl je een keuze maakt uit het brede aanbod aan gezonde, verse en duurzame producten, maakt jouw auto zich klaar voor de volgende rit.”

Keuze

Vincent van Paassen, nationaal accountmanager bij Lekkerland Nederland, stelt dat pomphouders rekening moeten houden met deze aspecten in hun toekomstige keuzes. “Als eigenaar van een bemand tankstation maak je dan de afweging: ga ik voor een onbemand tankstation of ga ik voor een bemand full-service tankstation?” Enerzijds zullen veel tankstations volgens Lekkerland hun onrendabele shops sluiten, terwijl er anderzijds een stevige uitbreiding plaatsvindt van de stations die bewust de tankshop open en rendabel willen houden.

De eigenaar van Lagendijk Brandstof gelooft in de groeipotentie van de Puur/RTO-locaties. Hij is dan ook positief over de samenwerking tussen de partijen. “Uit ervaring weet ik dat de meerwaarde in foodservice zit. Daarom maakt dat een essentieel onderdeel uit van de Puur/RTO-formule. Onze leden zitten hierover allemaal op één lijn en laten zien hoe waardevol onze zorg en aandacht voor de consument zijn.”

Lekkerland is actief in vijf Europese landen. In 2019 leverde de groothandel aan ruim 85.500 verkooppunten door heel Europa.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.