Meerdere meldingen van poging tot oplichting door ‘monteurs’ en ‘vertegenwoordigers’

Wees oplettend bij onbekende personen die zich voordoen als monteur of vertegenwoordiger van bijvoorbeeld een leverancier, want mogelijk hebben ze kwade bedoelingen. Die oproep doet de Belangenvereniging Tankstations (BETA), nadat leden van de brancheorganisatie te maken kregen met pogingen tot fraude en oplichting in hun tankstation. 

De brancheorganisatie ontving meerdere berichten over het probleem. Volgens BETA proberen de zogenaamde monteurs en vertegenwoordigers om ‘met een smoes achter de kassa te komen’ en ‘onder de noemer onderhoud het geld uit automaten te halen’. BETA benadrukt daarom dat het belangrijk is om mensen van buiten de organisatie altijd te vragen naar een bewijs of verwijzing voordat ze achter de kassa of in andere privéruimtes worden toegelaten. 

‘’Wees vooral alert als er mensen onaangekondigd langskomen, verifieer bij twijfel altijd bij de opdrachtgever van de monteur/vertegenwoordiger of er echt sprake is van een (controle)afspraak. Informeer het personeel achter de kassa en uw stationsmanagers ook goed om alert te blijven op mogelijke ongewenste bezoekers’’, adviseert de belangenvereniging.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.