Verkoop van warme dranken tijdens avondklok toegestaan

Het is toegestaan om tijdens de avondklok warme dranken te verkopen in de tankshop. Dat lieten de ministeries vrijdagavond weten aan de verschillende brancheorganisaties. De versoepeling ging vrijdag direct in en loopt tot 2 maart, de datum waarop de avondkok afloopt. Ook werd een nieuwe versie van de standaardposter voor tankstations, met daarop de maatregelen tijdens de avondklok, beschikbaar gesteld. 

Pomphouders kunnen de nieuwe poster van de rijksoverheid ophangen in de shop. Daarop valt nu ook te lezen dat warme dranken verkrijgbaar zijn tijdens de avondklok. Het is overigens niet verplicht de poster op te hangen, maar volgens de brancheorganisaties kunnen discussies met klanten over wat wel en niet mag hiermee mogelijk voorkomen worden.

De versoepeling is bedoeld voor personen die ‘voor hun werk op pad moeten of die een noodzakelijke reis maken’. Afgelopen week werd duidelijk dat het gratis weggeven van warme dranken zoals koffie en thee al wel mogelijk was. Voor de overige levensmiddelen gelden geen aanpassingen.

Woensdag werd nog een kleine versoepeling doorgevoerd: de openingstijden werden aangepast. Omdat de avondklok werd verlengd, mogen tankstations sinds 10 februari anderhalf uur eerder volledig open. Eerder moest het gedeelte met levensmiddelen in de shop nog tot 06:00 uur dichtblijven, maar dat tijdstip werd gelijkgetrokken aan de tijd waarop de avondklok afloopt: 04:30 uur.

Nieuwe gesprekken tussen brancheorganisaties BOVAG, NOVE, VNPI, TLN, evofenedex en Vern, de ministeries en het corona-crisisteam staan gepland op 18 of 19 februari.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.