BETA: ‘blijf actief attenderen op mondkapjesplicht’

Free to use sounds, Unsplash. Vrij te gebruiken.

De Belangenvereniging Tankstations (BETA) roept tankstations op om klanten in de shop actief te blijven aanspreken op de mondkapjesplicht. Het is voor pomphouders niet altijd duidelijk of ze in de tankshops moeten handhaven op het dragen van mondkapjes door klanten, stelt de belangenvereniging. 

Volgens BETA is er vanuit de overheid geen handhavingsplicht voor de winkeliers en klanten hoeven ook niet geweigerd te worden wanneer zij ervoor kiezen geen mondkapje te dragen. Wel hebben winkeliers een ‘actieve informatieplicht’ naar de klanten en moeten ze de consument wijzen op de verplichting van het dragen van een mondmasker. Het is belangrijk dat tankstations nagaan of dit inderdaad gebeurt in de shop, aldus BETA.

Ook benadrukt de belangenvereniging dat veel stations al hun best doen om klanten op die plicht te wijzen. BETA meent dat het verstandig is om ook mondkapjes te verkopen in de shop. Zo kunnen klanten alsnog aan de plicht voldoen wanneer ze zelf niet in het bezit zijn van een mondmasker.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.