Lekkerland in zee met De Haan Minerale Oliën en GP Groot

Lekkerland heeft er twee nieuwe ‘convenience partners’ in de tankstationbranche bij: GP Groot en De Haan Minerale Oliën. Sinds 1 februari worden twaalf bemande tankstations van GP Groot en een deel van de bemande tankstations van De Haan Minerale Oliën bevoorraad door Lekkerland. Ook adviseert de groothandel uit het Noord-Brabantse Son onder andere over de samenstelling van het assortiment, de invulling van de schappen en de beleving in de shop. 

Door de samenwerking hopen de oliebedrijven hun winkels beter in te richten met het oog op de veranderende wensen van de consument. Mede door het aankomende verbod op de verkoop van tabak zullen verkoopactiviteiten verschuiven. Volgens Lekkerland is ook GP Groot ervan overtuigd dat de tankstations door de samenwerking ‘de huidige uitdagingen naar meer convenience’ en de ‘druk op de tabaksverkoop’ beter kunnen invullen.

Tony’s Streetfood

De Haan heeft zo’n 140 tankstations in Nederland, waarvan een deel bemand. Op enkele van die locaties voert het bedrijf de concepten Tony’s Streetfood en Tony’s Coffee & More. Alle bemande tankstations van De Haan moeten daar uiteindelijk op overgaan. Lekkerland biedt zelf ook meerdere foodserviceconcepten. Partners kunnen bijvoorbeeld overstappen op het concept ‘Punto Gusto’. Voor GP Groot was dat een reden om met de groothandel in zee te gaan.

In 2021 gaat Lekkerland een samenwerking aan met in totaal vier petrolpartners. De samenwerkingen moeten zorgen voor een ‘verdiepingsslag richting de toekomst van het kanaal’.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.