tankstation winter

Streng winterweer in Nederland: ‘Zorg dat je zeker winterscreenwash in huis hebt’

tankstation winter

Met temperaturen ver onder het vriespunt is het deze week winters koud in Nederland. Lokaal viel zelfs tot twintig centimeter sneeuw. Pomphouders kunnen zich voorbereiden op een toenemende vraag naar winterartikelen, zegt Angela van den Borne van Newco Europe. 

Voor Newco Europe, leverancier van non-food artikelen voor tankshops, zijn het drukke dagen. Eén van de producten die shops volgens Van den Borne tijdens het winterse weer absoluut in huis moeten hebben, is winterscreenwash. ‘’Er wordt veel meer gestrooid, dus er komt ook meer pekel op de weg. Daar krijg je echt smurrie van op je ruiten. Om je klanten goed en veilig op weg te helpen, moet je het product ten alle tijde voorradig hebben. Dat is echt het meest verkochte item.’’

Voorheen had het Eindhovense bedrijf een screenwash voor temperaturen tot min twintig graden Celsius in het assortiment. Vanwege een brandbare toevoeging aan die screenwash, stapte Newco Europe over naar een vloeistof voor temperaturen tot vijftien graden Celsius onder nul. ‘’Met deze variant is er geen opslaglimiet van toepassing. Er kan in de shops mee gestapeld worden en het is ook niet brandbaar.’’ 

Ruitenkrabbers

Ook ruitenkrabbers gaan volgens Van den Borne hard. Als alternatief biedt het bedrijf een spray om de ruiten mee te ontdooien. ‘’Maar traditioneel mag een ijskrabber niet ontbreken.’’ Daarnaast is er nog een andere reden waarom de ijskrabber in de tankshop moet liggen. ‘’Mensen raken ze toch elk jaar weer kwijt’’, lacht ze. 

Voor klanten die nog minder tijd kwijt willen zijn, is er een derde optie. ‘’Mensen die in de ochtend toch de weg op moeten en geen zin hebben om te krabben, plaatsen gewoon een vorstfolie achter de ruit. Ook die verkopen we.’’ Bovendien mogen startkabels niet ontbreken in het winterassortiment van de shop. ‘’Mocht je een oudere auto hebben, is er een kans dat die stil komt te staan met de vorst.’’ 

Lockdown

Zelfs nu het advies van het kabinet is om zoveel mogelijk thuis te werken, blijft de vraag naar de producten van Newco Europe volgens Van den Borne groot. ‘’Mensen verplaatsen zich toch van A naar B. Of je dat nou één keer doet of drie keer, mensen hebben die producten nodig.’’

Naast de artikelen voor auto’s is er een ander product dat al een tijdje veelvuldig over de toonbank gaat: haardhout. Omdat bij de bouwmarkten vanwege de lockdown alleen op bestelling afgehaald mag worden, ervaart Newco Europe meer vraag naar het product. ‘’Tankstations zijn natuurlijk gewoon open. Daar haalt de consument nu hout. Tijdens deze lockdownperiode is al vijf keer meer naar hout gevraagd dan normaal. Nu met dit koude weer zal dat niet minder worden.’’ 

‘’Ook strooizout is belangrijk. Al is het niet per se voor de verkoop, maar dan is je voorterrein ijsvrij en goed bereikbaar’’, sluit Van den Borne af. Pomphouders die producten bestellen bij Newco Europe, mogen ze 48 uur later verwachten in hun shop. 

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.