BP en Albert Heijn gaan samenwerken bij meer dan 100 tankstations

Het wordt steeds gebruikelijker: een supermarkt in de shop van een tankstation. Nadat eerder EG Group al een partnerschap aanging met Spar, slaan nu ook Albert Heijn en BP de handen ineen. Ruim honderd BP-tankstations in Nederland krijgen een locatie van Albert Heijn to go in hun shop. De uitbreiding van de samenwerking tussen AH en BP Nederland volgt na een proef bij acht locaties van de maatschappij.

Ruim drie jaar na de opening van de eerste Albert Heijn to go-locatie bij tankstation De Vink langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel, gaan BP en Albert Heijn hun samenwerking flink uitbreiden. Vanaf de zomer krijgen zo’n honderd locaties van BP het assortiment van AH. De klant kan kiezen uit een royaal aanbod aan vers bereid eten en drinken voor onderweg. Er wordt onder meer ingezet op een uitgebreide keuze aan koffie, belegde broodjes en snacks, salades en verse vruchten- en groentesappen. Er blijft overigens ook een vertrouwd aanbod aan shopproducten bestaan, waaronder bijvoorbeeld motorolie en ruitenwisservloeistof.

Groeiambitie

“Wij willen er altijd en overal voor onze klanten zijn”, benadrukt Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn. “Om de hoek, onderweg en via ah.nl. Zeker als het om eten en drinken gaat, hebben klanten behoefte aan oplossingen die op maat zijn. Deze samenwerking met BP sluit naadloos aan op onze groeiambitie.”

“Met marktleider Albert Heijn to go bieden we onze klanten op onze tankstations een breed, innovatief en kwalitatief hoogstaand aanbod van eten en drinken voor onderweg”, vertelt Ruben Beens, CEO BP Nederland. “We spelen hiermee in op een groeiende behoefte van onze klanten op dit gebied. In combinatie met onze BP Ultimate premium brandstoffen bieden wij de weggebruiker hiermee alles wat deze nodig heeft, op goed bereikbare locaties door het hele land, met ruime openingstijden. De samenwerking met Albert Heijn draagt bij aan de uitvoering van onze strategie om ons convenience aanbod wereldwijd uit te breiden.”

Vervolg op pilot

De samenwerking is een vervolg op een pilot van BP en Albert Heijn, die inmiddels bij acht tankstations draait. Na de opening van de eerste locatie langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel, volgden AH-shops bij tankstations in Oostzaan, Rijswijk, Amsterdam, Nieuwegein, Deventer, Ugchelen en Noordbeemster.

Het aantal Spar-locaties bij tankstations in de kleuren van Esso is afgelopen twee jaar ook rap gegroeid. Dit komt voort uit een samenwerking die EG Group met de supermarkt is aangegaan. Inmiddels zijn er een kleine tweehonderd vestigingen te vinden. De winkels hebben een kleine oppervlakte en richten zich op het gemak van direct gebruik en het dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP en Albert Heijn gaan samenwerken bij meer dan 100 tankstations | TankPro.nl

BP en Albert Heijn gaan samenwerken bij meer dan 100 tankstations

Het wordt steeds gebruikelijker: een supermarkt in de shop van een tankstation. Nadat eerder EG Group al een partnerschap aanging met Spar, slaan nu ook Albert Heijn en BP de handen ineen. Ruim honderd BP-tankstations in Nederland krijgen een locatie van Albert Heijn to go in hun shop. De uitbreiding van de samenwerking tussen AH en BP Nederland volgt na een proef bij acht locaties van de maatschappij.

Ruim drie jaar na de opening van de eerste Albert Heijn to go-locatie bij tankstation De Vink langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel, gaan BP en Albert Heijn hun samenwerking flink uitbreiden. Vanaf de zomer krijgen zo’n honderd locaties van BP het assortiment van AH. De klant kan kiezen uit een royaal aanbod aan vers bereid eten en drinken voor onderweg. Er wordt onder meer ingezet op een uitgebreide keuze aan koffie, belegde broodjes en snacks, salades en verse vruchten- en groentesappen. Er blijft overigens ook een vertrouwd aanbod aan shopproducten bestaan, waaronder bijvoorbeeld motorolie en ruitenwisservloeistof.

Groeiambitie

“Wij willen er altijd en overal voor onze klanten zijn”, benadrukt Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn. “Om de hoek, onderweg en via ah.nl. Zeker als het om eten en drinken gaat, hebben klanten behoefte aan oplossingen die op maat zijn. Deze samenwerking met BP sluit naadloos aan op onze groeiambitie.”

“Met marktleider Albert Heijn to go bieden we onze klanten op onze tankstations een breed, innovatief en kwalitatief hoogstaand aanbod van eten en drinken voor onderweg”, vertelt Ruben Beens, CEO BP Nederland. “We spelen hiermee in op een groeiende behoefte van onze klanten op dit gebied. In combinatie met onze BP Ultimate premium brandstoffen bieden wij de weggebruiker hiermee alles wat deze nodig heeft, op goed bereikbare locaties door het hele land, met ruime openingstijden. De samenwerking met Albert Heijn draagt bij aan de uitvoering van onze strategie om ons convenience aanbod wereldwijd uit te breiden.”

Vervolg op pilot

De samenwerking is een vervolg op een pilot van BP en Albert Heijn, die inmiddels bij acht tankstations draait. Na de opening van de eerste locatie langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel, volgden AH-shops bij tankstations in Oostzaan, Rijswijk, Amsterdam, Nieuwegein, Deventer, Ugchelen en Noordbeemster.

Het aantal Spar-locaties bij tankstations in de kleuren van Esso is afgelopen twee jaar ook rap gegroeid. Dit komt voort uit een samenwerking die EG Group met de supermarkt is aangegaan. Inmiddels zijn er een kleine tweehonderd vestigingen te vinden. De winkels hebben een kleine oppervlakte en richten zich op het gemak van direct gebruik en het dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.