Laadpaalleverancier Vandebron komt in handen van Essent

Energieleverancier Vandebron, die onder meer via laadpalen stroom voor onderweg levert, wordt onderdeel van Essent. De nieuwe eigenaar wil met de aankoop de groene consument aantrekken. Vandebron kan door de overname sneller gaan uitbreiden. 

Vandebron levert energie voor thuis en onderweg, de laadstations verschijnen op steeds meer plekken in het land. Momenteel telt Vandebron 500 laadplaatsen, ook op thuis- en bedrijfslocaties. Door de overname door Essent kan Vandebron dankzij schaalvergroting sneller gaan uitbreiden. Zoals ze het zelf noemen: te werken aan de opbouw van een 100% duurzaam energienetwerk door klanten te verbinden met lokale groene energieproducenten. Momenteel heeft aanbieder Vandebron zo’n 200.000 klanten. De twee bedrijven zien een potentieel van 700.000 tot 900.000 groene consumenten die aan kunnen sluiten.

Verduurzaming

Het model van Vandebron draait om het koppelen van klanten met lokale, groene energieleveranciers. Essent richt zich op de verkoop van energie en ‘energiegerichte oplossingen’. Algemeent directeur Patrick Lammers van Essent zegt: “Vandebron past als groen voorbeeld en expert naadloos bij onze verdere verduurzamingsstrategie.”
Voor klanten van Vandebron verandert niets. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, er werken 300 mensen. Ook voor hen heeft de overname geen gevolgen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De transactie is nog afhankelijk van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.