EG Group: GO Fresh Bakery op alle prominente snelweglocaties

Ruim vijf jaar na de introductie van de eerste GO Fresh-formule in de Texaco-shop in Beesd, is het tijd voor de 2.0-versie. Onlangs werden de eerste Esso-locaties door EG Group voorzien van de nieuwe GO Fresh-bakery. Wat zijn de ingrediënten van dit nieuwe recept? We vragen het aan Retail Manager Luuk Valk (foto rechts) en Brand Manager Bakery Concepts Bas aan de Wiel (foto links).

In hoeverre was de eerste GO Fresh-formule een voorloper in de markt?
(LV) “Wij waren absoluut een pionier met dit concept. Tankstations met een nette shop waar je een goede kop barista-koffie kon bestellen en een lekker broodje geserveerd kreeg, waren er in die tijd nauwelijks. In de shops van de GO Fresh-locaties konden klanten even uitrusten en er waren schone toiletten te vinden. Het belang van investeren in de shop, werd in die jaren al snel duidelijk. De eerste tankshop die verbouwd werd, lag in Beesd. Zo’n anderhalf jaar zijn we daar beziggeweest om dingen uit te proberen en het concept te ‘finetunen’. We hebben hier heel veel van geleerd en konden onze ervaringen perfect gebruiken om de vernieuwde versie van de GO Fresh Bakery te ontwikkelen.”

De concurrentie is ondertussen flink gegroeid. Had de oude GO Fresh-formule z’n beste tijd gehad?
(LV) “Je ziet dat alle grote maatschappijen afgelopen jaren ingezet hebben op hun shopformules. De markt beweegt zich in twee richtingen: onbemand of full service. Afgelopen jaren zijn er binnen ons bedrijf grote veranderingen geweest. We werken samen met Spar en diverse andere partijen, waaronder Subway, Starbucks, Burger King en Delifrance. De vernieuwde versie van GO Fresh legt de focus echt op de bakery en niet meer op de hele shop. Daarvoor zijn we immers het partnerschap met Spar aangegaan. Afgelopen tijd zijn er heel veel locaties onder handen genomen. Nu is het tijd om de grote, prominente snelwegstations aan te pakken en te voorzien van onze nieuwe bakkerij.”

Wat zijn de speerpunten van het vernieuwde concept?
(BW) “We willen vooral meer onderscheidend vermogen toevoegen in de bakkerij. Dat is het doel van dit vernieuwde bakery-concept. Nog meer focus op vers en lekker. We willen de gasten in de shop verleiden en verwennen. Dit doen wij onder andere met kwalitatief goede koffie en een uitgebreid aanbod aan sandwiches, salades, luxe tosti’s en uitgebreide maaltijden, inclusief vegetarische en ‘vegan’ opties. Ook snacks en loaded fries worden geserveerd. We hebben een compleet nieuw menu samengesteld, met zelf ontwikkelde recepturen. Ook zullen we blijven innoveren en per seizoen ons menu aanpassen, om in te spelen op de wensen van onze gasten. Zo verkopen we op dit moment onder meer ijskoffie.”

(Het artikel gaat verder onder de foto)
Over koffie gesproken. Hoe ziet het koffie-aanbod van de nieuwe GO Fresh-formule eruit?
(BW) “Op het gebied van de kwaliteit van koffie doen we geen concessies. Onze gasten verwachten dit steeds meer van ons en waarderen de goede kwaliteit. We hebben op al onze locaties gekozen voor koffie van Lavazza, daarvoor zijn we een samenwerking aangegaan met Selecta. Gasten van onze shops kunnen zelf hun koffie zetten of dit door een barista laten maken. De zelfbedieningsmachine is een Franke FoamMaster, in de bakery maken we gebruik van een machine van San Remo (Zoe). Het zijn volgens ons de beste machines die er op dit moment verkrijgbaar zijn. We kiezen alleen voor A-merken.”

Hoe bereid je de medewerkers voor op de nieuwe bakkerij?
(LV) “We organiseren trainingsdagen en voor de opening krijgen de medewerkers nog extra support. Ze maken kennis met het nieuwe menu en met de recepturen. Collega Inge Visser, die zich heeft beziggehouden met het ontwikkelen van de nieuwe recepten, is tijdens en na openingen op de vloer aanwezig om de medewerkers in de bakkerij te ondersteunen en te helpen.”

Hoe ziet de planning van de verbouwingen eruit?
(LV) “Afgelopen anderhalf jaar is het merendeel van onze Texaco-locaties omgebouwd naar de kleuren van Esso. Ook in de shop is er bergen werk verzet. Heel veel winkels zijn onder handen genomen. Zoals gezegd zijn er inmiddels al 140 Spar Express-winkels en we hebben 25 Subway-vestigingen geopend in onze shops. Een deel van de 97 Esso-tankstations die we van NRGValue hebben overgenomen, is inmiddels ook verbouwd. Vanaf september zullen er wekelijks drie GO Fresh Bakeries in combinatie met een Spar-winkel geopend worden binnen het netwerk van EG Group.”

Welk soort locaties komen voor GO Fresh 2.0 in aanmerking?
(BW) “Alle locaties die nu nog op de planning staan, zijn onze grootste locaties. Hierbij zien wij GO Fresh als de perfecte oplossing, gezien we hier een zo breed mogelijk aanbod kunnen aanbieden. Het betreft nu nog 22 bestaande GO Fresh-locaties en negen locaties die wij hebben overgenomen van NRG Value. Hierdoor zullen we ook een meer volledige dekking door heel het land hebben.

De QICHI-formule was het paradepaardje van NRGValue. Dat concept gaat dus ook definitief verdwijnen?
(BW) “Ja, ook die gaat over naar GO Fresh Bakery. Deze locatie is uiteraard zeer geschikt voor ons vernieuwde concept. Het is een druk station op een interessante plek, waar we hoge verwachtingen van hebben.”

Moet een shop los van het voorterrein kunnen overleven?
(LV) “Absoluut. Daarvan zijn wij overtuigd. Om dat te kunnen bereiken, geloven wij echt in full service-locaties. Dat is ook de reden waarom wij het partnerschap met Spar zijn aangegaan voor al onze locaties. Ondertussen zijn 140 van onze shops omgebouwd naar Spar Express. Per locatie kijken we wat de beste optie is. Past onze eigen GO Fresh-bakery het best op een bepaalde shoplocatie? Of toch een andere bakkerij of Food to Go-merk? EG Group heeft samenwerkingen met een groot aantal partijen in de verschillende landen waar we actief zijn om een zo optimaal mogelijke invulling voor de winkel te vinden. Wij geloven echt in het succes van onze shop. Daarvoor slaan we de handen ineen met ketens die hun sporen ruimschoots verdiend hebben en de klant als geen ander kennen.”

Bovenstaand interview met Luuk en Bas over de GO Fresh-formule is verschenen in TankPro Magazine nr. 4. Ook geïnteresseerd in het blad? Sluit dan direct een abonnement af en ontvang de papieren versie 6x per jaar op de deurmat.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

3 reacties op “EG Group: GO Fresh Bakery op alle prominente snelweglocaties”

Henry Den Neijsel|06.10.19|12:43

geweldig nieuws, maak de koffie maar nog duurder . Sinds Texaco weg is spant natuurlijk de EG group de kroon, Koffie van 2 euro, geen probleem………..maak er gelijk 2,50 van, wat maakt het uit.

Tamara Busch|11.06.20|10:51

Ongeloofelijk slecht gegeten via go fresh. Zalm broodje veeelste zout. Last van de maag! Nooit meer dat ik nog een broodje haal daar! En de prijs belachelijk! 6,25 voor een vies veel te zout broodje!

Yvonne Huisjes-van Putten|14.11.20|17:09

Zojuist een broodje old Amsterdam gegeten.
Bij Esso tankstation bij Raamsdondveer
Ronduit slecht!!!
De kaas was minimaal en beslist geen old Amsterdam!
Er zat in het brood een zeer scherpe saus gesmeerd met augurk. De blaren op mijn tong!!!

Dit absoluut nooit meer!!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.