Lukoil opent nieuw paradepaardje in Hardinxveld-Giessendam

Het nieuwste tankstation van Lukoil in Nederland is een feit. De locatie met royale shop en carwash ligt op industrieterrein De Peulen in Hardinxveld-Giessendam, vlakbij de snelweg A15. De focus ligt op scherpe brandstofprijzen, goede koffie, verse broodjes en pizza. Klanten die hun auto willen verwennen, kunnen terecht in de rollover of in een van de twee wasboxen. Alternatieve brandstoffen zijn er nog niet te vinden. 

De shop was flink gevuld tijdens de opening van het nieuwste blad aan de boom van de Lukoil-familie in de Benelux. Het tankstation ligt pal naast een nieuwe McDonald’s en vlakbij een groot aantal bedrijven. Dat biedt volgens Svyatoslav Smoliyaninov, CEO van Lukoil West-Europa, volop mogelijkheden. “We richten ons niet alleen op de drie gebruikelijke type klanten – shoppers, zakelijke klanten en consumenten die willen tanken – maar ook op een vierde doelgroep: de mensen uit de directe omgeving. Ons station ligt immers vlakbij een bushalte en een carpoolparking.”

De shop heeft een flinke oppervlakte en ziet er netjes en aantrekkelijk uit. De indeling is overzichtelijk en nodigt uit om langer te verblijven. Er zijn twaalf zitplekken gecreëerd waar klanten kunnen genieten van een ontbijt, lunch of avondmaaltijd. Voor de bakkerij werd een samenwerking aangegaan met Lekkerland. Achter op de wand zijn de letters van de Perszè-formule terug te vinden. Opvallend is de keuze om pizza’s te verkopen. Dat is nieuw in de shop van Lukoil. Volgens Retaildirecteur Ivo Hoskens een interessante uitbreiding op het bestaande bakery-assortiment. Hij sluit niet uit dat meer shops in de toekomst pizza’s gaan bakken. “We zijn heel flexibel en kunnen snel schakelen. Je moet vooral goed aanvoelen waar de klant in de omgeving behoefte aan heeft. Werkt iets niet, dan probeer je wat anders.”

Bekendheid in de regio

Lokale betrokkenheid en het opbouwen van een goed contact met de omgeving speelden een grote rol bij het bouwen van de nieuwe locatie. Dat bleek ook uit het grote aantal gasten dat een kijkje kwam nemen. Onder meer het college van B&W en flink wat ondernemers uit de regio waren van de partij. De gemeente nam een cheque ter waarde van 2.500 euro in ontvangst waarmee extra groen in de buurt van het industrieterrein gerealiseerd kan worden. Want voor de bouw zijn er wel wat bomen gesneuveld, bekende de wethouder.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Wethouder Theo Boerman (links), CEO Lukoil West-Europa Svyatoslav Smoliyaninov (midden) en WTCR-racer Nick Catsburg verrichtten de eerste tankbeurt bij de opening van de nieuwe Lukoil-locatie in Hardinxveld-Giessendam.

Voorterrein

Op het voorterrein maakt Lukoil op dit moment nog geen werk van alternatieve brandstoffen. Aan de pomp worden benzine, diesel en AdBlue aangeboden. Er zijn speciale rijstroken voor vrachtwagens gerealiseerd, die voorzien zijn van hogesnelheidspompen. Volgens CEO Smoliyaninov houdt Lukoil de ontwikkelingen goed in de gaten. De brandstofverkoop is op dit moment nog stabiel en het merendeel van de voertuigen rijdt op benzine of diesel. Collega Hoskens vult aan. “Ook wat brandstoffen betreft kunnen we snel schakelen. Of het nu om CNG of een HVO (dieselvervanger) gaat.” Lukoil is overigens wel een samenwerking aangegaan met de Belgische laadpalenleverancier Blue Corner, dus waarschijnlijk zit er op het gebied van snelladers wel een en ander aan te komen op termijn.

Niet alleen op de shop is flink ingezet, ook de carwashfaciliteiten speelden een prominente rol bij de bouw van het nieuwe tankstation, vertelt Hoskens. Er is een rollover geplaatst en twee wasboxen. “De wasinstallatie is van Istobal en werd geleverd door EenzetCarwash. Deze partij kwam bij de tender die we hebben uitgeschreven als beste uit de bus. Het project is turnkey door hen opgeleverd. De onderneming uit Andelst wist ons van A tot Z te ontzorgen en dacht goed met ons mee. Ze hebben alles in hun macht gedaan om ons te helpen en dat deden ze naar volle tevredenheid. Dit bedrijf deelt onze visie: de beste producten voor de beste prijs bieden zonder op de service te beknibbelen.”

Lavaboog

De leverancier adviseerde om voor een lavaboog te kiezen. Hoskens: “Het gebruik van schuim oogt erg spectaculair en zal bij onze klanten goed in de smaak vallen. Beleving is een sleutelwoord in de carwashbranche en EenzetCarwash weet precies waar klanten behoefte aan hebben. Ook op commercieel gebied zijn ze dus goed op de hoogte van de klantwensen. De samenwerking met deze partij bevalt dan ook erg goed.”

Bij het werken aan lokale betrokkenheid en herkenbaarheid speelt ook het personeel een belangrijke rol. Het vaste gezicht van het nieuwe tankstation is Conny. Samen met haar team zal zij proberen het de klant zo goed mogelijk naar de zin te maken. Tot en met 20 september krijgen alle klanten bij het nieuwe station een korting van 15 eurocent per liter brandstof, op zaterdag 7 en 14 september zelfs 25 eurocent (van 10.00 tot 16.00 uur) – omgedoopt tot het kwartje van Conny.

1500 tankstations in Europa

Lukoil is één van de grootste private en beursgenoteerde energiebedrijven ter wereld en actief in veertig landen op vier continenten. De activiteiten in Europa zijn de ontginning, productie en raffinage van olie en gas, alsook marketing, stroomvoorziening en hernieuwbare energie. In 2007 werd Lukoil actief op de Benelux-markt, met de overname van 157 JET-tankstations in België en Luxemburg. In 2012 volgde de overname van 59 tankstations van de Verolma Groep in Nederland en in 2013 de aankoop van 21 tankstations van Rotonde. De overname van AutoMaas eind 2015 was de volgende stap.

Bekijk hier de fotoreportage van de opening

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lukoil opent nieuw paradepaardje in Hardinxveld-Giessendam | TankPro.nl

Lukoil opent nieuw paradepaardje in Hardinxveld-Giessendam

Het nieuwste tankstation van Lukoil in Nederland is een feit. De locatie met royale shop en carwash ligt op industrieterrein De Peulen in Hardinxveld-Giessendam, vlakbij de snelweg A15. De focus ligt op scherpe brandstofprijzen, goede koffie, verse broodjes en pizza. Klanten die hun auto willen verwennen, kunnen terecht in de rollover of in een van de twee wasboxen. Alternatieve brandstoffen zijn er nog niet te vinden. 

De shop was flink gevuld tijdens de opening van het nieuwste blad aan de boom van de Lukoil-familie in de Benelux. Het tankstation ligt pal naast een nieuwe McDonald’s en vlakbij een groot aantal bedrijven. Dat biedt volgens Svyatoslav Smoliyaninov, CEO van Lukoil West-Europa, volop mogelijkheden. “We richten ons niet alleen op de drie gebruikelijke type klanten – shoppers, zakelijke klanten en consumenten die willen tanken – maar ook op een vierde doelgroep: de mensen uit de directe omgeving. Ons station ligt immers vlakbij een bushalte en een carpoolparking.”

De shop heeft een flinke oppervlakte en ziet er netjes en aantrekkelijk uit. De indeling is overzichtelijk en nodigt uit om langer te verblijven. Er zijn twaalf zitplekken gecreëerd waar klanten kunnen genieten van een ontbijt, lunch of avondmaaltijd. Voor de bakkerij werd een samenwerking aangegaan met Lekkerland. Achter op de wand zijn de letters van de Perszè-formule terug te vinden. Opvallend is de keuze om pizza’s te verkopen. Dat is nieuw in de shop van Lukoil. Volgens Retaildirecteur Ivo Hoskens een interessante uitbreiding op het bestaande bakery-assortiment. Hij sluit niet uit dat meer shops in de toekomst pizza’s gaan bakken. “We zijn heel flexibel en kunnen snel schakelen. Je moet vooral goed aanvoelen waar de klant in de omgeving behoefte aan heeft. Werkt iets niet, dan probeer je wat anders.”

Bekendheid in de regio

Lokale betrokkenheid en het opbouwen van een goed contact met de omgeving speelden een grote rol bij het bouwen van de nieuwe locatie. Dat bleek ook uit het grote aantal gasten dat een kijkje kwam nemen. Onder meer het college van B&W en flink wat ondernemers uit de regio waren van de partij. De gemeente nam een cheque ter waarde van 2.500 euro in ontvangst waarmee extra groen in de buurt van het industrieterrein gerealiseerd kan worden. Want voor de bouw zijn er wel wat bomen gesneuveld, bekende de wethouder.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Wethouder Theo Boerman (links), CEO Lukoil West-Europa Svyatoslav Smoliyaninov (midden) en WTCR-racer Nick Catsburg verrichtten de eerste tankbeurt bij de opening van de nieuwe Lukoil-locatie in Hardinxveld-Giessendam.

Voorterrein

Op het voorterrein maakt Lukoil op dit moment nog geen werk van alternatieve brandstoffen. Aan de pomp worden benzine, diesel en AdBlue aangeboden. Er zijn speciale rijstroken voor vrachtwagens gerealiseerd, die voorzien zijn van hogesnelheidspompen. Volgens CEO Smoliyaninov houdt Lukoil de ontwikkelingen goed in de gaten. De brandstofverkoop is op dit moment nog stabiel en het merendeel van de voertuigen rijdt op benzine of diesel. Collega Hoskens vult aan. “Ook wat brandstoffen betreft kunnen we snel schakelen. Of het nu om CNG of een HVO (dieselvervanger) gaat.” Lukoil is overigens wel een samenwerking aangegaan met de Belgische laadpalenleverancier Blue Corner, dus waarschijnlijk zit er op het gebied van snelladers wel een en ander aan te komen op termijn.

Niet alleen op de shop is flink ingezet, ook de carwashfaciliteiten speelden een prominente rol bij de bouw van het nieuwe tankstation, vertelt Hoskens. Er is een rollover geplaatst en twee wasboxen. “De wasinstallatie is van Istobal en werd geleverd door EenzetCarwash. Deze partij kwam bij de tender die we hebben uitgeschreven als beste uit de bus. Het project is turnkey door hen opgeleverd. De onderneming uit Andelst wist ons van A tot Z te ontzorgen en dacht goed met ons mee. Ze hebben alles in hun macht gedaan om ons te helpen en dat deden ze naar volle tevredenheid. Dit bedrijf deelt onze visie: de beste producten voor de beste prijs bieden zonder op de service te beknibbelen.”

Lavaboog

De leverancier adviseerde om voor een lavaboog te kiezen. Hoskens: “Het gebruik van schuim oogt erg spectaculair en zal bij onze klanten goed in de smaak vallen. Beleving is een sleutelwoord in de carwashbranche en EenzetCarwash weet precies waar klanten behoefte aan hebben. Ook op commercieel gebied zijn ze dus goed op de hoogte van de klantwensen. De samenwerking met deze partij bevalt dan ook erg goed.”

Bij het werken aan lokale betrokkenheid en herkenbaarheid speelt ook het personeel een belangrijke rol. Het vaste gezicht van het nieuwe tankstation is Conny. Samen met haar team zal zij proberen het de klant zo goed mogelijk naar de zin te maken. Tot en met 20 september krijgen alle klanten bij het nieuwe station een korting van 15 eurocent per liter brandstof, op zaterdag 7 en 14 september zelfs 25 eurocent (van 10.00 tot 16.00 uur) – omgedoopt tot het kwartje van Conny.

1500 tankstations in Europa

Lukoil is één van de grootste private en beursgenoteerde energiebedrijven ter wereld en actief in veertig landen op vier continenten. De activiteiten in Europa zijn de ontginning, productie en raffinage van olie en gas, alsook marketing, stroomvoorziening en hernieuwbare energie. In 2007 werd Lukoil actief op de Benelux-markt, met de overname van 157 JET-tankstations in België en Luxemburg. In 2012 volgde de overname van 59 tankstations van de Verolma Groep in Nederland en in 2013 de aankoop van 21 tankstations van Rotonde. De overname van AutoMaas eind 2015 was de volgende stap.

Bekijk hier de fotoreportage van de opening

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.