Bakerstreet en Bakker Bart gaan verder onder één paraplu

De franchiseorganisatie achter Bakker Bart is in andere handen gekomen. Nieuwe eigenaar is de nieuw opgerichte Vital Food Group. Tot deze holding behoort ook Bakerstreet Holding. Bakerstreet is onder meer bekend van de samenwerking met Shell. Het bedrijf is actief bij meer dan honderd tankstations in Nederland met het Deli2Go- en Deli by Shell-concept.

De huidige meerderheidsaandeelhouder van Bakerstreet, de familie Companjen, neemt de plaats in van Gilde Equity Management (GEM) Benelux als nieuwe partner en (meerderheids)aandeelhouder van de Groep. De managementteams van Bart’s Retail en Bakerstreet zullen net als Gilde aandeelhouder blijven in de combinatie. Algemeen directeur Herbert Schalkwijk van Bart’s Retail wordt samen met Henri Froeling, algemeen directeur van Bakerstreet, bestuurder van de nieuw opgerichte holding.

Schalkwijk: “Wij hebben in elkaar een betrouwbare partner gevonden; ik zie volop mogelijkheden voor het realiseren van de groeiambities van Bart’s Retail”. Henri Froeling, CEO van Bakerstreet: “Onze combinatie is uitstekend voorgesorteerd om binnen foodservice de huidige en de toekomstige gast te voorzien van lekkere en duurzame producten, waarbij gemak en aandacht belangrijke pijlers zijn”.

Veranderende markt

Met de combinatie van beide bedrijven wordt volgens de nieuwe holding een platform gecreëerd dat in de groeiende en sterk veranderde foodservicemarkt aan de huidige en de toekomstige partners nog meer toegevoegde waarde zal bieden. De strategie van Bart’s Retail blijft ongewijzigd, waarbij Bakerstreet zal bijdragen aan de verdere en versnelde groei van Bart’s Retail.

Bakerstreet is in 1997 opgericht door Bart van Elsland als onderdeel van Bakker Bart onder de naam Bart’s Bakerstreet. In 2002 werd Bart’s Bakerstreet verkocht aan Marcel Boekhoorn en Eric Companjen, en ging het verder onder de naam Bakerstreet. Het bedrijf is onder meer actief bij meer dan honderd Shell-tankstations in Nederland en België.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.