Subway breidt menu uit met glutenvrij brood

Ook klanten met een allergie voor gluten kunnen voortaan aankloppen bij Subway. Na succesvolle introducties in Zweden en Finland gaat de keten voortaan ook in Nederland glutenvrij brood verkopen. Vestigingen van Subway zijn in ons land onder meer te vinden bij een groot aantal tankstations van Esso en Texaco.

“Wij willen iedere gast de gelegenheid geven om helemaal naar wens een Sub samen te stellen. Daarom bieden wij nu ook glutenvrij brood aan. Dit brood wordt vooraf gebakken en komt bevroren binnen bij onze restaurants,” vertelt Marc van der Lee, Regional PR & CSR Director Europe bij Subway.

Alert blijven

Door deze werkwijze is het brood 100 procent glutenvrij. “We vragen onze gasten wel altijd alert te blijven, want sommige soorten beleg bevatten wel gluten. Subway kan dus niet garanderen dat de Sub tijdens de bereiding in het restaurant 100 procent glutenvrij blijft. Ons advies aan mensen met allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde bestanddelen is dan ook altijd: bekijk de allergie-informatie op subway.com of in het restaurant.”

Bij de restaurants van Subway kan gekozen worden uit verschillende broodsoorten, waaronder de smaken Honey Oat, Italian Herbs & Cheese, Wit, Bruin en Sesam. Al deze soorten brood worden ter plekke op locatie gebakken. Van der Lee legt uit: “Het brooddeeg komt bevroren bij onze restaurants binnen. Het deeg dat nodig is voor broden voor de volgende dag wordt door de ‘Sandwich Artist’ verder voorbereid, om er bijvoorbeeld Honey Oat brood van te maken. Daardoor is het brood altijd vers en ruikt het ook nog eens lekker.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Subway breidt menu uit met glutenvrij brood | TankPro.nl

Subway breidt menu uit met glutenvrij brood

Ook klanten met een allergie voor gluten kunnen voortaan aankloppen bij Subway. Na succesvolle introducties in Zweden en Finland gaat de keten voortaan ook in Nederland glutenvrij brood verkopen. Vestigingen van Subway zijn in ons land onder meer te vinden bij een groot aantal tankstations van Esso en Texaco.

“Wij willen iedere gast de gelegenheid geven om helemaal naar wens een Sub samen te stellen. Daarom bieden wij nu ook glutenvrij brood aan. Dit brood wordt vooraf gebakken en komt bevroren binnen bij onze restaurants,” vertelt Marc van der Lee, Regional PR & CSR Director Europe bij Subway.

Alert blijven

Door deze werkwijze is het brood 100 procent glutenvrij. “We vragen onze gasten wel altijd alert te blijven, want sommige soorten beleg bevatten wel gluten. Subway kan dus niet garanderen dat de Sub tijdens de bereiding in het restaurant 100 procent glutenvrij blijft. Ons advies aan mensen met allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde bestanddelen is dan ook altijd: bekijk de allergie-informatie op subway.com of in het restaurant.”

Bij de restaurants van Subway kan gekozen worden uit verschillende broodsoorten, waaronder de smaken Honey Oat, Italian Herbs & Cheese, Wit, Bruin en Sesam. Al deze soorten brood worden ter plekke op locatie gebakken. Van der Lee legt uit: “Het brooddeeg komt bevroren bij onze restaurants binnen. Het deeg dat nodig is voor broden voor de volgende dag wordt door de ‘Sandwich Artist’ verder voorbereid, om er bijvoorbeeld Honey Oat brood van te maken. Daardoor is het brood altijd vers en ruikt het ook nog eens lekker.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.