Tankstation Challenge: het huiskamergevoel van Voyage Food

“Goedemorgen, kijk eens naar onze beker.” Geen klant die Voyage Food betreedt, ontkomt aan het enthousiasme van eigenaresse Elles de Pijper. Haar shop, of broodjeswinkel zoals ze het zelf liever noemt, is de winnaar van de eerste Tankstation Challenge. We gaan op bezoek bij haar shop in Vierpolders. 

De beker die Voyage Food ontving, is overigens lastig te missen, aangezien deze pontificaal midden in de shop op een stelling is gelijmd. Voor de entree staat een bord waarop ook nogmaals duidelijk wordt gemaakt dat dit de beste tankshop van Nederland is. Het enthousiasme van de eigenaresse is aanstekelijk. Met een sikkeneurig humeur de shop weer verlaten, is haast onmogelijk. Dat een shop van nog geen 60 vierkante meter er met de winst vandoor is gegaan, is best opvallend gezien de vele grotere concurrenten die een gooi deden naar de titel. Maar na een bezoek is wel duidelijk dat dit een bijzondere locatie is.

Het tankstation dat gevestigd is bij de shop, werd in 1987 gestart door De Pijper en haar vader. Het begon als een Elf-locatie. Op een gegeven moment werd het overgenomen door BP en is het lange tijd onbemand geweest zonder shop. “Toen Argos de boel overnam, wilden ze eigenlijk ook iets met het verlaten hok doen dat vroeger diende als shop. Ik werd benaderd met de vraag of ik dit wilde doen. Ik moest er toch wel over nadenken. Uiteindelijk besloot ik om de ruimte te renoveren. Het werk is misschien fysiek wat zwaarder dan wat ik hiervoor deed, maar de waardering die ik nu uit mijn werk haal is een stuk groter”, legt ze uit.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Wie Voyage Food betreedt, ontsnapt even aan de waan van de dag. Dat deze shop aan een toch nog best drukke weg ligt, wordt even vergeten. “Ik wilde echt het huiskamergevoel creëren. Het moet echt zijn alsof de mensen bij mij thuis komen eten”, legt De Pijper uit. Het Argos-tankstation is onbemand, afrekenen doen mensen gewoon bij de pomp. “Ik hoef me dus ook nooit over bijvoorbeeld doorrijders druk te maken”, legt ze uit. Mensen die haar shop betreden, komen ook echt om iets te eten of te drinken. Sommigen blijven volgens haar wel meer dan een half uur zitten.

Het complete verhaal is te lezen in TankPro Magazine 6. Het blad verschijnt vrijdag 28 december. Kijk hier voor meer informatie en het aanvragen van een abonnement. Je kunt ook eenmalig een proefnummer aanvragen. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.