Lekkerland profileert zich als convenience specialist

Lekkerland profileert zich op de Tankstation & Carwash Vakbeurs op woensdag 21 en donderdag 22 november als convenience specialist. Het bedrijf wil pomphouders succesvoller maken en speelt daarom in op trends in het on-the-go landschap. Zo helpt Lekkerland ondernemers om meer omzet te halen op het gebied van hot drinks & retail en op het vlak van ‘clockless eating’. Op de vakbeurs gaat het bedrijf in hun workshops dieper op deze onderwerpen in.

De standaard in koffiekwaliteit neemt enorm toe en bij een goede koffiebeleving hoort een barista. “Deze zorgt naast de juiste sfeer ook voor meer koffieverkoop”, weet Oscar van der Laan, Category Manager Warme Dranken. “Goed opgeleide medewerkers genereren minimaal een derde meer koffie-omzet door upselling.” Tijdens de workshop op donderdag 22 november ontdekken bezoekers op de stand van Lekkerland (nr 3.201) hoe zij meer uit hun koffieverkoop kunnen halen.

Thaw & Serve module

Meer omzet halen uit warme dranken betekent ook dat er een lekkernij bij geserveerd moet worden. Zo komt Lekkerland’s partner DeliFrance met een primeur. Met de ‘Thaw & Serve’ module biedt de pomphouder een optimale versbeleving. Alle producten worden namelijk vers aangeboden: van de traditionele pain au chocolat tot aan de Franse macarons. Op de stand van Lekkerland is ook de top in zelfbediening in de vorm van Tokheim te zien. Tijdens de workshop die op deze innovatie is toegespitst, kan de consument zelf zijn koffie bereiden. De klant kan kiest zelf of hij bijvoorbeeld siroop in zijn koffie wil. Deze keuze kan cash of met pin betaald worden. Ook betalen via de telefoon is mogelijk.

Clockless eating

Clockless eating is een trend waar volgens Lekkerland geen enkele pomphouder omheen kan. De traditionele eetmomenten zoals de lunch en het diner smelten samen. De FSIN FoodShopper Monitor 2019 heeft aangetoond dat de nieuwe generatie steeds meer buitenshuis eet. De drempel om een warme maaltijd af te halen, ligt ook steeds lager. Op de beurs bereidt en serveert Lekkerland een wereld aan mogelijkheden. Verse wokmaaltijden, oven bereide vegetarische snacks, nacho’s to-go en pizza’s zijn te proeven op de stand. Patrick Luhrman, Category Group Manager: “Al deze foodconcepten zijn gemakkelijk te implementeren in de bestaande shop, modulair en met ondersteuning van Lekkerlands food specialisten.”

Tankstation & Carwash Vakbeurs

Een andere groeimarkt voor tankshops is de verkoop van alcoholvrij bier, stelt Jean-Philippe van Campenhout, Category Group Manager bij Lekkerland. Ook op dat vlak valt nog een hoop winst te behalen. Naast de stand van Lekkerland valt er nog veel meer te zien en beleven op de Tankstation & Carwash Vakbeurs. Registreren kan op de website www.tankstationvakbeurs.nl. Bezoekers krijgen twee dagen toegang tot de beursvloer. Op woensdag 21 november is de beursvloer geopend van 11.00 tot 17.00 uur, op donderdag 22 november van 10.00 tot 17.00 uur. Het congres vindt op woensdagmiddag plaats van 13.00 tot 17.30 uur.

Lees ook:

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.