Winkels van Spar en AH geopend langs de snelweg

Het aantal supermarkten langs de Nederlandse snelwegen blijft toenemen. Het Texaco-tankstation langs de Rijksweg A7 bij Benningbroek beschikt sinds vrijdag over een Spar Express-winkel, sinds dinsdag is het BP-tankstation langs de A1 bij Ugchelen uitgebreid met een AH to go. En er volgen komende tijd meer nieuwe supers.

Het wordt steeds gebruikelijker: een supermarkt in de shop van een tankstation. Door samenwerkingen tussen tankstations en ketens zoals Albert Heijn, Spar en louis delhaize, krijgen klanten bij steeds meer tanklocaties de mogelijkheid om hun boodschappen onderweg te doen. Naast de gebruikelijke keuzes op het gebied van ontbijt en lunch hebben deze locaties ook een uitgebreid aanbod aan maaltijden, salades en soepen in het assortiment. Vaak zijn er bovendien veel dagelijkse boodschappen te koop, waardoor de shops een goed alternatief worden voor een reguliere supermarkt.

De locatie langs de A7 bij Texaco Broerdijk is de 75ste shop van Spar Express. Komende tijd volgen nog eens 55 vestigingen, laat Spar weten. De supermarktketen is een samenwerking aangegaan met tankstation-uitbater EG Group, dat in Nederland Texaco- en Esso-tankstations exploiteert. De ombouwwerkzaamheden verlopen volgens Spar volgens planning. De Express-formule is sinds 2017 in Nederland te vinden. Doel is om ervoor te zorgen dat klanten altijd en overal hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Op locaties langs de snelweg zelfs 24 uur per dag.

Ook AH actief langs de snelweg

Klanten van het BP-tankstation langs de A1 bij Ugchelen stappen sinds dinsdag een nieuwe AH to go binnen. Het is de zevende locatie van BP met een AH-winkel. Begin 2018 maakten Albert Heijn en BP Nederland bekend dat de pilot met AH to go-shops uitgebreid wordt. Na de locatie in Ugchelen volgt later dit jaar BP Kruisoord aan de A7 bij Noordbeemster. Die locatie bevindt zich overigens op een kwartiertje rijden van de nieuwe Spar-shop bij Benningbroek. De exacte openingsdatum van de achtste AH to go-locatie is nog niet bekendgemaakt.

De eerste AH-vestiging bij een BP-tankstation opende twee jaar geleden zijn deuren. Na deze locatie langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel, volgden AH-shops bij tankstations in Oostzaan, Rijswijk, Amsterdam, Nieuwegein en Deventer. Van de zes stations die al een AH to go hebben, liggen er drie langs de snelweg en de andere drie langs lokale wegen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Winkels van Spar en AH geopend langs de snelweg | TankPro.nl

Winkels van Spar en AH geopend langs de snelweg

Het aantal supermarkten langs de Nederlandse snelwegen blijft toenemen. Het Texaco-tankstation langs de Rijksweg A7 bij Benningbroek beschikt sinds vrijdag over een Spar Express-winkel, sinds dinsdag is het BP-tankstation langs de A1 bij Ugchelen uitgebreid met een AH to go. En er volgen komende tijd meer nieuwe supers.

Het wordt steeds gebruikelijker: een supermarkt in de shop van een tankstation. Door samenwerkingen tussen tankstations en ketens zoals Albert Heijn, Spar en louis delhaize, krijgen klanten bij steeds meer tanklocaties de mogelijkheid om hun boodschappen onderweg te doen. Naast de gebruikelijke keuzes op het gebied van ontbijt en lunch hebben deze locaties ook een uitgebreid aanbod aan maaltijden, salades en soepen in het assortiment. Vaak zijn er bovendien veel dagelijkse boodschappen te koop, waardoor de shops een goed alternatief worden voor een reguliere supermarkt.

De locatie langs de A7 bij Texaco Broerdijk is de 75ste shop van Spar Express. Komende tijd volgen nog eens 55 vestigingen, laat Spar weten. De supermarktketen is een samenwerking aangegaan met tankstation-uitbater EG Group, dat in Nederland Texaco- en Esso-tankstations exploiteert. De ombouwwerkzaamheden verlopen volgens Spar volgens planning. De Express-formule is sinds 2017 in Nederland te vinden. Doel is om ervoor te zorgen dat klanten altijd en overal hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Op locaties langs de snelweg zelfs 24 uur per dag.

Ook AH actief langs de snelweg

Klanten van het BP-tankstation langs de A1 bij Ugchelen stappen sinds dinsdag een nieuwe AH to go binnen. Het is de zevende locatie van BP met een AH-winkel. Begin 2018 maakten Albert Heijn en BP Nederland bekend dat de pilot met AH to go-shops uitgebreid wordt. Na de locatie in Ugchelen volgt later dit jaar BP Kruisoord aan de A7 bij Noordbeemster. Die locatie bevindt zich overigens op een kwartiertje rijden van de nieuwe Spar-shop bij Benningbroek. De exacte openingsdatum van de achtste AH to go-locatie is nog niet bekendgemaakt.

De eerste AH-vestiging bij een BP-tankstation opende twee jaar geleden zijn deuren. Na deze locatie langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel, volgden AH-shops bij tankstations in Oostzaan, Rijswijk, Amsterdam, Nieuwegein en Deventer. Van de zes stations die al een AH to go hebben, liggen er drie langs de snelweg en de andere drie langs lokale wegen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.