Nieuwe winterscreenwash voorkomt problemen met gevaarlijke stoffen

Tankstationhouders die een shop exploiteren lopen vaak tegen obstakels aan als het gaat om de opslag en verkoop van winterscreenwash die zijn werking behoudt tot min 20 graden Celsius. Dit heeft te maken met de hoge concentratie ethanol die wettelijke beperkingen met zich meebrengt. Door te kiezen voor een nieuwe screenwash die actief blijft tot 15 graden onder nul, voorkom je problemen met PGS- en ADS-richtlijnen.

Met de nieuwe Allride winterscreenwash (-15°C) van Newco Europe is het namelijk toegestaan om hele pallets met het product neer te zetten voor massaverkoop. Dit mag met de -20°C variant niet. Bovendien levert het gemak op als een pallet niet perse hoeft te worden afgestapeld. Omdat -15°C-screenwash minder ethanol bevat, wordt het product niet beperkt door deze wettelijke bepalingen. Daardoor hoeft er bijvoorbeeld niet meer geïnvesteerd te worden in lekbakken en buitenbunkers.

Bij screenwash die tot min 20 graden zijn werking behoudt, moet je rekening houden met regelgeving op het gebied van opslag en het transport van gevaarlijke stoffen. In de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) zijn de richtlijnen verzameld rondom de opslag van dergelijke stoffen. ADR is een Europees verdrag over het internationaal vervoeren van gevaarlijke goederen over de weg.

Opslag en massaverkoop

Het voordeel voor de klant zit dus vooral in de wetgeving. Het product heeft geen etiket voor gevaarlijke stoffen en mag worden verhandeld als een ongevaarlijk product voor opslag en transport. Dit maakt opslag en massaverkoop in de shop veel makkelijker. Er is nog een voordeel. Ondanks dat de vorstbescherming iets lager is, is de werking van het product beter. In Nederland wordt het zelden kouder dan -15°C.

Herbevriezing zorgt regelmatig voor problemen. Dat merk je wanneer je wegrijdt nadat je de ramen hebt schoongekrabd: prompt bevriezen ze weer. De nieuwe -15°C screenwash van Newco Europe bevat veel meer MEG en MPG, dit zijn stoffen die herbevriezing zeer effectief voorkomen. Daardoor is de werking van -15°C screenwash in Nederland beter dan die van de -20°C variant.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.