Populariteit alcoholvrije bieren biedt kansen voor tankshops

Alcoholvrij bier wordt steeds vaker gezien als een goed alternatief voor andere alcoholvrije dranken. Dat blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek 2018. Bijna de helft (45 procent) van de bierdrinkers kiest weleens bewust voor bier met minder alcohol. De helft (52 procent) ziet daarbij alcoholvrij bier als een goed alternatief voor andere alcoholvrije dranken. De cijfers bieden kansen voor de tankshops in Nederland.

“De populariteit van alcoholvrij bier kunnen we wijten aan een samenspel tussen de bewustere consument en het steeds bredere aanbod binnen het segment. Daardoor kan de consument ook meer varianten uitproberen”, stelt Cees-Jan Adema, directeur van Nederlandse Brouwers, de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van tien in Nederland gevestigde bierbrouwerijen

Alcoholvrije en -arme bieren

Uit het Nationaal Bieronderzoek blijkt dat de Nederlandse consument steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod duikt. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren.

Het onderzoek laat volgens Adema zien dat de consument zich bewuster wordt van de veelzijdigheid van bier. “Men verkent stapsgewijs de verschillende dimensies van een glas bier zoals smaak, alcoholvrij of -arm en afkomst. De consument kiest per gelegenheid het meest passende bier. Zo wordt de alcoholvrije variant niet alleen gedronken omdat er nog gereden moet worden, maar ook omdat het wordt gezien als lekker alternatief voor als je even geen alcohol wilt drinken. En vergeet niet, het groeiende aanbod van en vraag naar speciaalbieren mét een lager alcoholpercentage zegt ook iets over de wens van de bierdrinker om bewuster te genieten.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Populariteit alcoholvrije bieren biedt kansen voor tankshops | TankPro.nl

Populariteit alcoholvrije bieren biedt kansen voor tankshops

Alcoholvrij bier wordt steeds vaker gezien als een goed alternatief voor andere alcoholvrije dranken. Dat blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek 2018. Bijna de helft (45 procent) van de bierdrinkers kiest weleens bewust voor bier met minder alcohol. De helft (52 procent) ziet daarbij alcoholvrij bier als een goed alternatief voor andere alcoholvrije dranken. De cijfers bieden kansen voor de tankshops in Nederland.

“De populariteit van alcoholvrij bier kunnen we wijten aan een samenspel tussen de bewustere consument en het steeds bredere aanbod binnen het segment. Daardoor kan de consument ook meer varianten uitproberen”, stelt Cees-Jan Adema, directeur van Nederlandse Brouwers, de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van tien in Nederland gevestigde bierbrouwerijen

Alcoholvrije en -arme bieren

Uit het Nationaal Bieronderzoek blijkt dat de Nederlandse consument steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod duikt. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren.

Het onderzoek laat volgens Adema zien dat de consument zich bewuster wordt van de veelzijdigheid van bier. “Men verkent stapsgewijs de verschillende dimensies van een glas bier zoals smaak, alcoholvrij of -arm en afkomst. De consument kiest per gelegenheid het meest passende bier. Zo wordt de alcoholvrije variant niet alleen gedronken omdat er nog gereden moet worden, maar ook omdat het wordt gezien als lekker alternatief voor als je even geen alcohol wilt drinken. En vergeet niet, het groeiende aanbod van en vraag naar speciaalbieren mét een lager alcoholpercentage zegt ook iets over de wens van de bierdrinker om bewuster te genieten.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.