Spar Express op Afsluitdijk geopend, ombouwoperatie EG in volle gang

Boodschappen doen op de Afsluitdijk? Het kan sinds dit weekend. Klanten van het Texaco-tankstation langs de A7 kunnen namelijk sinds zaterdag terecht in de nieuwe shop van Spar Express. De winkel is tot stand gekomen in samenwerking met EG Group, dat het tankstation exploiteert.

Ruim anderhalf jaar na de opening van de eerste Spar Express-winkel bij een tankstation van Texaco in Geertruidenberg zijn er inmiddels meer dan vijftig shops omgebouwd. Het doel is om medio volgend jaar 130 Spar-locaties geopend te hebben bij tanklocaties van EG Group. Spar is daarvoor een exclusieve samenwerking aangegaan met de Britse exploitatieketen.

Het assortiment dat klanten in de winkel kunnen vinden, wisselt per tankstation. Naast grab & go, aangevuld met broden, maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie bij de tankstations langs de snelweg, zal er ook een aangepast assortiment zijn met grab & go en een ruimer assortiment aan boodschappen voor de tankstations in de buurt.

Van Texaco naar Esso

Het zijn drukke tijden bij EG Group. Naast het ombouwen van de shops naar Spar-winkels, is er nog meer werk aan de winkel. Het is de bedoeling dat nog dit jaar alle eigen Texaco- en Firezone-locaties die de Britse keten in de Benelux exploiteert, omgekleurd worden naar het Esso-merk. Dit is het gevolg van een samenwerking die EG Group, het bedrijf van de broers Mohsin en Zuber Issa en TDR Capital, is aangegaan met ExxonMobil. Hoeveel tankstations inmiddels de Esso-letters al op de luifel hebben, is niet bekend. Ook over het aantal dealers dat meegaat met de omkleuring, is door de exploitatieketen nog geen nieuws naar buiten gebracht.

Eind februari bereikte de Britse exploitatiemaatschappij daarnaast nog eens overeenstemming met NRGValue over de overname van alle tankstations van de in Rotterdam gevestigde tankstation-exploitant. Het totaal aantal eigen tankstations van EG Group in Nederland komt daarmee uit op 595. NRGValue nam deze 97 Esso-locaties eind 2015 over van ExxonMobil.

Volle vacaturebank

Om in te kunnen spelen op alle ontwikkelingen is EG Group in zowel Nederland als België dringend op zoek naar personeel. Op de eigen vacaturebank staan 228 vacatures. Er worden op dit moment 142 medewerkers gezocht voor de Esso- en Texaco-tankstations. Het bedrijf is verder onder meer op zoek naar personeel voor Starbucks-vestigingen die bij tankstations in België zitten en naar medewerkers voor een groot aantal Burger King-locaties bij onze zuiderburen. Ook voor een Burger King-locatie bij een tankstation van Texaco in Venlo wordt personeel gezocht.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spar Express op Afsluitdijk geopend, ombouwoperatie EG in volle gang | TankPro.nl

Spar Express op Afsluitdijk geopend, ombouwoperatie EG in volle gang

Boodschappen doen op de Afsluitdijk? Het kan sinds dit weekend. Klanten van het Texaco-tankstation langs de A7 kunnen namelijk sinds zaterdag terecht in de nieuwe shop van Spar Express. De winkel is tot stand gekomen in samenwerking met EG Group, dat het tankstation exploiteert.

Ruim anderhalf jaar na de opening van de eerste Spar Express-winkel bij een tankstation van Texaco in Geertruidenberg zijn er inmiddels meer dan vijftig shops omgebouwd. Het doel is om medio volgend jaar 130 Spar-locaties geopend te hebben bij tanklocaties van EG Group. Spar is daarvoor een exclusieve samenwerking aangegaan met de Britse exploitatieketen.

Het assortiment dat klanten in de winkel kunnen vinden, wisselt per tankstation. Naast grab & go, aangevuld met broden, maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie bij de tankstations langs de snelweg, zal er ook een aangepast assortiment zijn met grab & go en een ruimer assortiment aan boodschappen voor de tankstations in de buurt.

Van Texaco naar Esso

Het zijn drukke tijden bij EG Group. Naast het ombouwen van de shops naar Spar-winkels, is er nog meer werk aan de winkel. Het is de bedoeling dat nog dit jaar alle eigen Texaco- en Firezone-locaties die de Britse keten in de Benelux exploiteert, omgekleurd worden naar het Esso-merk. Dit is het gevolg van een samenwerking die EG Group, het bedrijf van de broers Mohsin en Zuber Issa en TDR Capital, is aangegaan met ExxonMobil. Hoeveel tankstations inmiddels de Esso-letters al op de luifel hebben, is niet bekend. Ook over het aantal dealers dat meegaat met de omkleuring, is door de exploitatieketen nog geen nieuws naar buiten gebracht.

Eind februari bereikte de Britse exploitatiemaatschappij daarnaast nog eens overeenstemming met NRGValue over de overname van alle tankstations van de in Rotterdam gevestigde tankstation-exploitant. Het totaal aantal eigen tankstations van EG Group in Nederland komt daarmee uit op 595. NRGValue nam deze 97 Esso-locaties eind 2015 over van ExxonMobil.

Volle vacaturebank

Om in te kunnen spelen op alle ontwikkelingen is EG Group in zowel Nederland als België dringend op zoek naar personeel. Op de eigen vacaturebank staan 228 vacatures. Er worden op dit moment 142 medewerkers gezocht voor de Esso- en Texaco-tankstations. Het bedrijf is verder onder meer op zoek naar personeel voor Starbucks-vestigingen die bij tankstations in België zitten en naar medewerkers voor een groot aantal Burger King-locaties bij onze zuiderburen. Ook voor een Burger King-locatie bij een tankstation van Texaco in Venlo wordt personeel gezocht.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.