Opening nieuwe Spar-locaties vergt logistieke aanpassingen

Spar breidt haar distributiecentrum in Waalwijk vanaf oktober uit met een volledig geautomatiseerd magazijn, gelegen naast de huidige locatie. Spar speelt daarmee in op de komst van ruim honderd nieuwe Spar Express-vestigingen, die in 2018 bij Texaco- en Esso-tankstations van EG Group worden geopend.

Het volledig geautomatiseerde magazijn, nu nog in gebruik van Xenos, komt in de tweede helft van 2018 vrij. Spar gaat de locatie huren en gebruiken voor de opslag en het verzamelen van 4.500 langzaam lopende artikelen. Door het verplaatsen van deze producten ontstaat er ruimte in het huidige DC, waardoor de koelcel wordt vergroot met 1.500 vierkante meter. Het aantal vierkante meters opslag wordt hiermee uitgebreid van 22.500 naar 37.400.

130 Spar-locaties

Eind vorig jaar maakten EG Group en Spar Nederland bekend dat 130 Texaco-stations in ons land, die in handen zijn van EG Group, een locatie van Spar Express krijgen. Het doel is om elke week twee winkels om te bouwen. Begin 2019 moeten alle tankshops met de Spar-formule open zijn. Tegelijkertijd worden de CoCo-vestigingen van EG Group komende tijd ook stuk voor stuk omgekleurd naar het Esso-merk. Dit is het resultaat van een samenwerking die de Britten zijn aangegaan met ExxonMobil.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Opening nieuwe Spar-locaties vergt logistieke aanpassingen | TankPro.nl

Opening nieuwe Spar-locaties vergt logistieke aanpassingen

Spar breidt haar distributiecentrum in Waalwijk vanaf oktober uit met een volledig geautomatiseerd magazijn, gelegen naast de huidige locatie. Spar speelt daarmee in op de komst van ruim honderd nieuwe Spar Express-vestigingen, die in 2018 bij Texaco- en Esso-tankstations van EG Group worden geopend.

Het volledig geautomatiseerde magazijn, nu nog in gebruik van Xenos, komt in de tweede helft van 2018 vrij. Spar gaat de locatie huren en gebruiken voor de opslag en het verzamelen van 4.500 langzaam lopende artikelen. Door het verplaatsen van deze producten ontstaat er ruimte in het huidige DC, waardoor de koelcel wordt vergroot met 1.500 vierkante meter. Het aantal vierkante meters opslag wordt hiermee uitgebreid van 22.500 naar 37.400.

130 Spar-locaties

Eind vorig jaar maakten EG Group en Spar Nederland bekend dat 130 Texaco-stations in ons land, die in handen zijn van EG Group, een locatie van Spar Express krijgen. Het doel is om elke week twee winkels om te bouwen. Begin 2019 moeten alle tankshops met de Spar-formule open zijn. Tegelijkertijd worden de CoCo-vestigingen van EG Group komende tijd ook stuk voor stuk omgekleurd naar het Esso-merk. Dit is het resultaat van een samenwerking die de Britten zijn aangegaan met ExxonMobil.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.