’24/7-openstelling van tankshop werkt niet op elke locatie’

Het verruimen van de openingstijden van de tankshop kan zorgen voor extra omzet. Maar voor welke locaties loont dat de moeite? En waar moet je op letten als je 24/7 geopend bent? De meeste shops bij tankstations van Ototol zijn dag en nacht open. Ondernemers Charlot en Willem-Bas van Tol geloven in het 24 uur per dag openstellen van hun tankshops en zien er duidelijk de meerwaarde van. Ook als deze vestigingen niet langs de snelweg liggen.

“Klanten weten dat ze altijd bij ons kunnen aankloppen”, vertelt Charlot. “We hebben dan ook het gevoel dat ze eerder bereid zijn om een stukje om te rijden. Ze weten immers dat we open zijn.” In totaal exploiteert Ototol zeven tankstations, waarvan er vijf dag en nacht, 365 per dagen per jaar open zijn. “Je moet vooral heel goed kijken naar het soort locatie, naar de plek en naar het type bezoekers”, vertelt de onderneemster.

De vijf tankstations liggen stuk voor stuk op drukke locaties. Het gaat om doorgaande wegen in Rijswijk, Den Haag, Rotterdam, Spijkenisse en Den Bosch. “Het zijn plekken waar bijna altijd mensen zijn. Ook ’s nachts is er veel klandizie, vooral in de weekenden.” Volgens Van Tol komt op deze locaties veel verkeer voorbij en is er veel doorloop van klanten. “Velen van hen hoeven niet te tanken, maar komen om eten te halen – bijvoorbeeld in het weekend – of om sigaretten te kopen.”

Het volledige artikel met daarin alle voordelen en nadelen van 24/7-openstelling is te lezen in TankPro Magazine nummer 2. Kijk hier voor meer informatie en het aanvragen van een abonnement of eenmalig proefnummer. 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.